Ο προπονητής της Ελντένσε, ο εκπρόσωπος των ιταλών επενδυτών της και δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία ύστερα από το τσουνάμι καταγγελιών ότι το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα Β’ ήταν στημένο.

Ο Ιταλός Φιλίπο Βίτο ντι Πιέτρο ακόμα δεν έχει λάβει το δίπλωμα του προπονητή, αλλά καθόταν στον πάγκο της Ελντένσε. Λόγω του ότι δεν γνωρίζει ισπανικά έδωσε εντολή στον βοηθό του Φραν Ρουί να πει στους παίκτες να στήσουν το παιχνίδι. Ο Ντι Πιέτρο μαζί με τον εκπρόσωπο των… επενδυτών Νόμπιλε Καπουάνι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, ενώ χθες η αστυνομία προέβη σε δύο ακόμα συλλήψεις. Ο ένας είναι ο επίσης ιταλός τερματοφύλακας Αλεσάντρο Τζανιέρ και ο άλλος ένας ακόμα παίκτης.

Οι καταγγελίες του ποδοσφαιριστή της Ελντένσε Σεΐχ Σαάντ συνεχίζουν στο μεταξύ να προκαλούν δέος στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Μαυριτανός υποστήριξε ότι οι τέσσερις-πέντε παίκτες που έστησαν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα Β’ έλαβαν από 150.000 έως 200.000 ευρώ, όταν από την Ελντένσε αμείβονται με 1.000 ευρώ τον μήνα.

Αποκάλυψε επίσης ότι μετά το επίμαχο παιχνίδι τον πλησίασαν δύο άγνωστα άτομα και του έδειξαν στην εφαρμογή What’s Up τα μηνύματα που αντάλλαξαν αυτοί που έστησαν το ματς.

Η ισπανική λίγκα ερευνά τώρα αν ακόμα τέσσερα παιχνίδια της Ελντένσε στην τρίτη κατηγορία είχαν χειραγωγηθεί.

Στην περίπτωση που παίκτες κριθούν ένοχοι για χειραγώγηση αγώνα, οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν θα είναι φυλάκιση από έξι μήνες έως τέσσερα χρόνια, αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο έως έξι χρόνια και χρηματικό πρόστιμο τρεις φορές πάνω από τα χρήματα που εισέπραξαν από τη μαφία του στοιχήματος.