Η Κυριακή των Βαΐων θα… εορταστεί με μία ημέρα καθυστέρηση στο υπουργείο Αθλητισμού. Τη Μεγάλη Δευτέρα, η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού της χώρας θα υποδεχτεί μετά «βαΐων και κλάδων» τους τέσσερις ισχυρούς παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να συζητήσουν θέματα που ταλαιπωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης διερευνούσε εδώ και καιρό τις προθέσεις των Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου για μια κοινή συνάντηση, η οποία τελικώς κλείστηκε για τη Μεγάλη Δευτέρα στο υπουργείο Αθλητισμού. Στη συνάντηση θα παραβρεθούν οι Γιάννης Βρέντζος (διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), Χρήστος Παναγόπουλος (εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μηνάς Λυσάνδρου (α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ), Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Γιώργος Στράτος (πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας) και Βασίλης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας). Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο υφυπουργός θα προτιμούσε να πραγματοποιούνταν μια συνάντηση πραγματικά κορυφής, όμως –αντίθετα με τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή –προφανώς ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν ήταν απόλυτος, ενδεχομένως διότι κρίνει πως η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί –σε σχέση με πέρυσι και το φθινόπωρο –και διότι το περιεχόμενο της ατζέντας δεν είναι τέτοιο που να καθιστά αναγκαία την παρουσία των Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη. Αλλωστε, η προσπάθεια του τέως υφυπουργού ναυάγησε κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας λόγω των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η αναδιάρθρωση της κατηγορίας, με μείωση των ομάδων σε 14 και διεξαγωγή του πρωταθλήματος με σύστημα play-offs και play-out, αλλά και η ανακατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το θέμα παραμένει ανοικτό και αποτελεί το υψηλότερο εμπόδιο για το πρωτάθλημα καθώς οι υπόλοιπες ΠΑΕ δεν συναινούν για τις αλλαγές, αν δεν επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος που κατανέμονται τα χρήματα της Nova.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Βασιλειάδης είχε διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο και στο τηλεοπτικό πρόβλημα της Football League και το αντίστοιχο θα επιδιώξει να κάνει και για το ζήτημα που έχει προκύψει στη Σούπερ Λίγκα. Δεν αποκλείεται στη συζήτηση να ανοιχτεί και θέμα για τη διαιτησία, όμως, καθότι αυτή δεν υπάγεται στη Σούπερ Λίγκα αλλά στην ΕΠΟ, οποιαδήποτε κουβέντα μπορεί να είναι μόνο φιλολογική και ενημερωτική των προθέσεων και των ιδεών που έχει το υπουργείο.