Την επ’ αόριστον αποχή από το κλινικό και διδακτικό εκπαιδευτικό έργο (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό) διεκδικώντας την άμεση επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της σχολής, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Τα προβλήματα που επικαλείται το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής είναι πολλά όπως έχουν αναδείξει «ΤΑ ΝΕΑ» και αφορούν τη μηδενική χρηματοδότηση, την υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό – διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τη δαιδαλώδη γραφειοκρατικήδιαδικασία του ΕΛΚΕ και τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων για τα μέλη ΔΕΠ που απορρέουν από παλαιότερα ψηφισμένουςνόμους.

Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η Γενική Συνέλευση εκδηλώνοντας εμπράκτως το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους ασθενείς, αποφάσισε οι κλινικές προπτυχιακού 2ου και 3ου ορόφου να είναι ανοικτές από τις 24 Απριλίου και μετά,κάθε Τετάρτη9.00 – 13.00, όπου θα αντιμετωπίζονταιτα επείγοντα προβλήματα που θα παρουσιάζονται σε ασθενείς των οποίων η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι νέα Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 24 Απριλίου, όπου θα επανεξετασθεί η κατάσταση των προς επίλυση θεμάτων.