Ο πλαστικός χειρουργός δρ Δημήτρης Γκρίτζαλης απαντά ότι υπάρχει μια νέα μέθοδος για τη βιο-αναζωογόνηση του προσώπου, του λαιμού και του σώματος, η οποία συνδυάζει τη χρήση υαλουρονικού οξέος και αμινοξέων.

Λεπτομερείς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμινοξέα γλυκίνη, L-προλίνη, L-λυσίνη και L-λευκίνη, σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ, ενεργοποιούν τη μεταβολική δραστηριότητα των ινοβλαστών, διεγείροντας την παραγωγή και σύνθεση νέου κολλαγόνου και συμβάλλοντας στη μείωση του ρυθμού αποδόμησής του.

Η μέθοδος αυτή που εφαρμόζεται στο μέσο δέρμα με μικροενέσεις και διαρκεί δέκα λεπτά, εξασφαλίζει τη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων υγρασίας και δημιουργεί «μοριακές σκαλωσιές», κάνοντας το δέρμα πολύ ελαστικό.

Με τον τρόπο αυτό, αποκαθιστά τη λάμψη στο θαμπό δέρμα, προλαμβάνει τη χαλάρωσή του ή μειώνει την υπάρχουσα, απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τα σημάδια έκφρασης, αποτρέπει την ελάστωση (σκληρότητα και ωχρότητα του δέρματος, λόγω συνεχούς έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία) και αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Πρέπει να γίνεται τέσσερις φορές, με μεσοδιάστημα δέκα ημερών. Το αποτέλεσμα διαρκεί έξι μήνες.