Παιδεία – Εργασία – Υγεία. Το άλλοτε ιερό τρίπτυχο της αθώας Αριστεράς σήμερα δοκιμάζεται πολλαπλώς στο πεδίο μιας αριστερής διακυβέρνησης. Εστιάζοντας στον τρίτο τομέα, οι μαθητευόμενοι μάγοι φαίνεται πως και εδώ έχουν κάνει τα «μαγικά τους». Εις βάρος της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.

Το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» σήμερα επανέρχεται στα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου μόλις τον Δεκέμβριο είχαμε μια ασθενή να καταλήγει σε χειρουργική του αίθουσα. Τι ακολούθησε; Η γνωμάτευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας πως το Νοσοκομείο είναι «διαμάντι» έπειτα από συνάντηση με τους «φίλα προσκείμενους» γιατρούς του εν λόγω Νοσοκομείου. Και ορισμένα κυβερνητικά «εντέλλεσθε», ακόμη και πίεση με ενδεχόμενη μετακίνηση γιατρών από κοντινή περιοχή που θα υλοποιούσαν τις εντολές. Κι όμως, η νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για μια γυναίκα και του νεογνού της που κινδύνευσαν στο εν λόγω Νοσοκομείο μετά τη γέννα υπενθυμίζει τις τεράστιες ευθύνες –αν και οφείλουμε να πούμε πως εκκρεμεί έρευνα για το νέο περιστατικό.

Βεβαίως, η ιστορία του Νοσοκομείου Ζακύνθου και των χειρουργικών του αιθουσών υπερβαίνει και τις κυβερνητικές ευθύνες. Για την ακρίβεια οι ευθύνες δεν οριοθετούνται μόνο στα του υπουργείου Υγείας. Και εδώ υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι, όπως η πίεση μέρους των τοπικών παραγόντων να μείνουν οι χειρουργικές αίθουσες ανοιχτές ενόψει και τουριστικής περιόδου. Οταν όμως έχεις την ευθύνη της διακυβέρνησης και στο πεδίο της Υγείας και ευαγγελίζεσαι πως θα κομίσεις το καινούργιο, είναι τουλάχιστον τραγικό να κυριαρχεί μια εικόνα πειραματισμών εις βάρος των πολιτών.