Ναι, απ’ όλα έχει το σημερινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού: Το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα κόψει τις κορδέλες στη σήραγγα των Τεμπών, στην τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έργο στα εγκαίνια του οποίου, παρεμπιπτόντως, δεν κλήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, μολονότι είχε συμβάλει αποφασιστικά ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά θα δώσει το «παρών», με εντολή Μητσοτάκη, όπως σας έγραψα προ ημερών.

Με την ευκαιρία τής εκεί παρουσίας του, ο Πρωθυπουργός θα θυμηθεί τους αντιστασιακούς, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στα Τέμπη, εις μνήμην της ανατίναξης αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων.

Στο Συνέδριο της Νεολαίας

Και αργά το απόγευμα, όταν επιστρέψει στην Αθήνα, θα μιλήσει στο «παρθενικό» Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα διεξαχθεί στον εναλλακτικό χώρο Ελληνικό Μολύβι, στην Ιερά Οδό. Εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι Νεολαιών «αδελφών» κομμάτων από τη Γερμανία, την Τουρκία και τη Φινλανδία.