Αλλη μια πληροφορία πουσας είχε δώσει η στήλη επιβεβαιώθηκε. Σας είχα γράψει ότι ο επιφορτισμένος από

τις FIFA/UEFA με το «ελληνικό πρόβλημα» Κωστάκης Κουτσοκούμνης επιθυμεί να ξεμπερδέψει με την ΕΠΟ γιατί εντός Απριλίου θα αναβαθμιστεί. Χθες εκλέχθηκεστην Εκτελεστική Επιτροπήτης FIFA και πλέον δενέχει να κάνει πολλά για την Ελληνική Ομοσπονδία

Τώρα αρχίζουν οι ομορφιές

Ευγενικές, γεμάτες αγάπη, είναι οι τοποθετήσεις που κάνουν οι διοικητικοί ηγέτες του Παναθηναϊκού. Οποιοι όμως διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και γνωρίζουν έστω κι ελάχιστα τι συμβαίνει εντός της «ενιαίας και αδιαίρετης» παναθηναϊκής οικογένειας διαισθάνονται ότι κοντοζυγώνει νέος εμφύλιος. Απλά οι τρεις ισχυροί «παίκτες» λαμβάνουν θέσεις και ετοιμάζονται για «πόλεμο».

Υποθέτω ότι αρκετοί, ίσως οι περισσότεροι που διαβάζετε το σημερινό «The Shot» και τα συναισθήματά σας έχουν πράσινες αποχρώσεις, θα σκεφθείτε ότι κινδυνολογώ και δημιουργώ κλίμα, την ώρα που όλα δείχνουν ότι οι δύο ΑΕ και ο Ερασιτέχνης βρίσκονται σε κοινή γραμμή και διάγουν περίοδο καλών σχέσεων.

Η προχθεσινή ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου και η χθεσινή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μαθαίνω πως άλλαξαν τις σκέψεις του Δημήτρη Μπαλτάκου. Ή αν θέλετε, οι δύο ανακοινώσεις έβαλαν τον νεόκοπο και γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες πρόεδρο του Ερασιτέχνη σε δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ επιθυμεί να αναλάβει τη διοίκηση της «μάνας του λόχου», του Ερασιτέχνη.

Δεν θα παραιτηθεί

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι επειδή η ανακοίνωση του Γιαννακόπουλου περιγράφει ένα μοντέλο διοίκησης χωρίς την πλήρη ανάμειξή του αλλά με (νέο) ΔΣ της εμπιστοσύνης του, το οποίο θα διαχειρίζεται τη χρηματοδότηση του συλλόγου από τον ίδιο, ο Δημήτρης Μπαλτάκος θεωρεί πως δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους δήλωσε αποφασισμένος να παραιτηθεί. «Αν ο Γιαννακόπουλος θέλει να αναλάβει τον Ερασιτέχνη, παραιτούμαστε αύριο» είχε πει, οπότε το «αναλάβει» ερμηνεύεται από ορισμένους οτι ισχύει στην περίπτωση που το τιμόνι θα βρίσκεται στα χέρια άλλων.

Ωστόσο μάλλον δεν είναι αυτή η αιτία. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος δεν θα παραιτηθεί, γιατί νιώθει πως θα προδώσει την εμπιστοσύνη ανθρώπων του Παναθηναϊκού αλλά και του κόσμου που θέλει το νέο γήπεδο να γίνει στο Γουδή. Ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε ξεκάθαρα «ψήφο εμπιστοσύνης» στη διοίκηση Μπαλτάκου, ο κόσμος ψηφίζει Γουδή και ο νεαρός παράγοντας νιώθει ότι έχει χρέος και ευθύνη να παραμείνει. Οπότε περιμένετε εξελίξεις. Αν το αποφασίσει, μόλις το ανακοινώσει, προβλέπεται να σημάνει την κήρυξη του εμφυλίου στον Παναθηναϊκό. Για να δούμε.

Rαντεβού

το καλοκαίρι

Ενα «παιδί» του στον Πανιώνιο θέλει να πάρει στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αλλά και «παιδί» του να μην ήταν, είναι λογικό να τον θέλει, αφού ο Μασούντ (φωτογραφία), στον οποίο αναφέρομαι, είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες που κυκλοφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ως γνωστόν το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του.

Εσχάτως η φημολογία για deal του ιρανού παίκτη με τον Παναθηναϊκό έχει οργιάσει, ωστόσο τόσο οι Πράσινοι όσο και ο ατζέντης του παίκτη διέψευσαν κατηγορηματικά. Να θεωρείται βέβαιο ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιθυμεί τον άσο του Πανιώνιου στο ρόστερ της ομάδας του, όμως δεν έχει μιλήσει μαζί του μετά τον Ιανουάριο. Τότε που ο ΠΑΟ επιχειρούσε να ανιχνεύσει το έδαφος για την ενίσχυση της ομάδας του με τον Ανσαριφάρντ και τον Μασούντ, ο προπονητής του ΠΑΟ φέρεται ότι είχε μιλήσει με τον Ιρανό που παραμένει στον Πανιώνιο. Είχε μιλήσει και με τον Ανσαριφάρντ, όμως τελικά ο επιθετικός κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Μία κρούση

Αλλη επαφή δεν έχει γίνει, όπως είπε στο «Shot» άνθρωπος που γνωρίζει τον Ιρανό, μεταξύ Λυμπεροπούλου και του ατζέντη του Μασούντ. Ο «Λύμπε» ενημέρωσε τον Ρέζα Φαζέλι που εκπροσωπεί τον παίκτη ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει και έδωσαν ραντεβού το καλοκαίρι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Χωρίς δυνατά φύλλα

Το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ολοκληρώνει την κανονική περίοδο και το νέο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να προετοιμαστεί για τις δύσκολες μάχες που έχει να δώσει το καλοκαίρι. Το αγκάθι για τη Λίγκα του μπάσκετ θα είναι και πάλι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η ρήση «κάθε πέρσι και καλύτερα» περιγράφει με τον πιο πιστό τρόπο την κατάσταση στο κρίσιμο θέμα που αντιμετωπίζει ο ΕΣΑΚΕ, οπότε λήγουν οι συμβάσεις με το τηλεοπτικό κανάλι που μεταδίδει τους αγώνες των «μικρομεσαίων».

Το πρόβλημα που δημιουργείται για το καλοκαίρι είναι ότι στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ φθάνουν πληροφορίες ότι η Nova, που έδωσε τα ρέστα της για να κρατήσει την Ευρωλίγκα, δεν έχει διαθέσιμο ποσό για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 ομάδων, ενώ και ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για τη νέα τηλεοπτική στέγη του. Οι Πράσινοι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία τους με τη NOVA και έκαναν διερευνητικές επαφές με την Cosmote. Με το ένα συνδρομητικό να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην συμμετάσχει σε «πλειοδοτικό» αγώνα, την Cosmote να έχει γεμίσει το πρόγραμμα της και να έχει «αδειάσει» τα ταμεία της και τέλος την ΕΡΤ να μην αποτελεί πια την παχιά αγελάδα που άρμεγαν όλοι, το μπάσκετ δεν θα έχει δυνατά χαρτιά για να παίξει το καλοκαίρι το παιχνίδι. Προβλέπεται θρίλερ και ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί μέχρι να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των 11 και κατ’ επέκταση του πρωταθλήματος.

ΚΟΥΙΖ

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής στο μπάσκετ αναζητείται εναγωνίως. Τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια θέλουν τον Λευτέρη Σούμποτιτς να είναι ο εκλεκτός της ΕΟΚ. Στην ομοσπονδία όμως έχουν σημαδέψει άλλον προπονητή. Ελληνα. Που θα είναι έκπληξη. Αν το σχέδιο δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε μπορεί να προκριθεί η περίπτωση του «Πίξι». Ποιος είναι;