Τρεις πόντοι (που μπορεί να γίνουν δύο αν δεν νικήσει σήμερα ο Πανιώνιος στη Λεωφόρο) χωρίζουν τον Ολυμπιακό από το 44ο πρωτάθλημα και 7ο συνεχόμενο για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μετά το άνετο 2-0 στην Κέρκυρα.

Θα τους ψάξει την Κυριακή στη Λιβαδειά, κόντρα στον Λεβαδειακό που καίγεται για βαθμούς.

Πώς τα φέρνει καμιά φορά λοιπόν η ζωή. Στο ίδιο γήπεδο της Λιβαδειάς πριν από 11 χρόνια τέτοια εποχή (30/4/2006) ο Λεβαδειακός φιλοξενούσε και πάλι τον Ολυμπιακό, που όμως είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι καίγονταν για τη νίκη έχοντας προπονητή τον Τάκη Λεμονή! Επειτα από έναν ξέφρενο ρυθμό ο Λεβαδειακός προηγείτο στο 17ο λεπτό 3-0 του άφαντου Ολυμπιακού, ο οποίος μείωσε τελικά σε 3-2 αλλά οι Βοιωτοί πήραν τη νίκη. Μία νίκη όμως που δεν τους έσωσε αφού ηττήθηκαν την τελευταία αγωνιστική στο Ηράκλειο με 2-0 από τον ΟΦΗ και υποβιβάστηκαν στην ισοβαθμία με τους Κρητικούς.

Τώρα ο Τάκης Λεμονής, που έφτασε χθες τις 100 νίκες με τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λίγκα, βρίσκεται στην αντίπαλη όχθη και θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη-τίτλο κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ισως πιο θετικό και από το «διπλό» στην Κέρκυρα με τα γκολ του Φορτούνη (20′) και του Μάριν (78′), αλλά από θέση οφσάιντ, για τον Ολυμπιακό, είναι ότι ξανακερδίζει τον Μάρκο Μάριν και παίζει και πάλι λίγο πιο στρωτό ποδόσφαιρο χωρίς πλέον γιόμες. Ετσι, έφτασε άνετα στη νίκη με κορυφαίο των γηπεδούχων τον τερματοφύλακα Κουτζαβασίλη.

Παράλληλα παίκτες «τελειωμένοι» από τον Πάουλο Μπέντο όπως ο Καμπιάσο (κυρίως), ο Τσόρι, αλλά και ο Μάριν έδειξαν ότι μπορούν να έχουν θετικό πρόσημο για την ομάδα τους, ενώ ξυπνάει και ο Φορτούνης.

Φυσικά, ακόμα είναι μακριά από αυτό που θέλει να δει ο νέος τεχνικός των Ερυθρολεύκων.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Νίκιτς (86′ Ανδρεόπουλος), Ντιόγκο (81′ Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Σιόντης, Κόντος (76′ Επστάιν), Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (67′ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν (82′ Τσόρι), Σεμπά, Καρντόσο (67′ Ανσαριφάρντ).