Ο Οσκαρ Ρόμπερτσον χρειάστηκε να περιμένει 55 ολόκληρα χρόνια για να δει το αραχνιασμένο ρεκόρ του να ισοφαρίζεται από τον νέο βασιλιά του Triple Double Figure, ο οποίος ακούει στο όνομα Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο ηγέτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ όχι μόνο ισοφάρισε το εκπληκτικό επίτευγμα του «Big O» τη σεζόν 1961-62 (41 Triple Double Figure) και τα συνολικά 78 του αείμνηστου Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, αλλά πριν από μερικές ώρες, ξημερώματα για την Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να το καταρρίψει!

Αγωνιζόμενος σχεδόν στο ρελαντί, μόλις επί 27′ στην επιβλητική νίκη (110-79) επί των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο (11 π., 10 ρ., 4 ασ., 3 τ. σε 24′), ο 28χρονος σουπερστάρ έγραψε ιστορία για ακόμη έναν λόγο, καθώς έγινε ο μοναδικός παίκτης που καταγράφει «TDF» σε δύο διαφορετικές επτάδες αγώνων μέσα στην ίδια σεζόν και πλέον το διπλό ζητούμενο είναι να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με διψήφιους αριθμούς σε τρεις κατηγορίες της στατιστικής (μ.ό. 31,6 π., 10,7 ρ., 10,4 ασ.) όπως ο 78χρονος Ρόμπερτσον το 1962, αλλά και να ανακηρυχθεί MVP της κανονικής περιόδου υπερισχύοντας των Τζέιμς Χάρντεν, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Καγουάι Λέναρντ.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο Ουέστμπρουκ» υποστήριξε ξεκάθαρα ο μεγάλος «Big O», που είχε τελειώσει τη σεζόν 1961-62 με 30,8 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 11,4 ασίστ με τη φανέλα των Σινσινάτι Ρόιαλς. «Αυτό πιστεύω. Στα χρόνια τα δικά μου ήταν πολύ δύσκολο να βγεις MVP, γιατί μετρούσαν οι τίτλοι και για αυτό κυριαρχούσε ο Μπιλ Ράσελ με τους Μπόστον Σέλτικς. Μια χρόνια ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν είχε 50 πόντους και 29 ριμπάουντ κατά μέσον όρο και εγώ Triple Double, αλλά ο Μπιλ κέρδισε τον τίτλο, γιατί εμείς δεν προχωρήσαμε στα πλέι οφ. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν τι σημαίνει MVP. Αντιλαμβάνονται το μπάσκετ πολύ καλύτερα από ό,τι εκείνα τα χρόνια» υπερθεμάτισε ο Οσκαρ Ρόμπερτσον, που ευχήθηκε ιπποτικά στον Ουέστμπρουκ να τον ξεπεράσει.

Στο ΝΒΑ επικρατεί φρενίτιδα για το διαστημικό κατόρθωμα του ηγέτη των Θάντερ και το twitter έχει πάρει φωτιά, με τα μεγάλα αμερικανικά μέσα –όπως το ESPN –να δημοσιεύουν φωτογραφίες που συγκρίνουν τον Ουέστμπρουκ με κάποιους από τους γνωστούς σουπερστάρ. «Δέκα TDF σε δώδεκα αγώνες ο Ουέστμπρουκ» έλεγε μια φωτογραφία και στο άλλο μισό ανέφερε: «Δέκα TDF σε… 2.823 αγώνες οι Ντουέιν Ουέιντ, Τρέσι ΜακΓκρέιντι και Καρμέλο Αντονι. Και οι τρεις μαζί!». Πώς εξηγείται όμως ο αριθμός «41»; Ο βασικότερος λόγος σχετίζεται με την αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το περασμένο καλοκαίρι. Ο «KD» είχε πέρυσι 28,2 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσον όρο, σουτάροντας 19,2 φορές ανά παιχνίδι. Φέτος, ο Ουέστμπρουκ είναι «μια ομάδα μόνος του» και το σημαντικότερο, παίζει από το πρώτο λεπτό στα… κόκκινα καταγράφοντας κάποια από τα γρηγορότερα «TDF» στην ιστορία του ΝΒΑ (19 λεπτά χρειάστηκε απέναντι στους Κλίπερς). Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια στην άμυνα, αλλά μπροστά σε ένα τόσο επιβλητικό ατομικό αριστούργημα θα ήταν αφύσικο να μην ακουστούν κακίες, ειδικά για έναν εκκεντρικό σταρ όπως είναι ο «RW», που του αρέσει να προκαλεί με τις δηλώσεις και τις στυλιστικές επιλογές του.