Εξι νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της χρειάζεται πλέον η Τσέλσι για να στεφθεί πρωταθλήτρια στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την επιτυχία της με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Το μεγάλο κέρδος που αποκόμισαν χθες οι Λονδρέζοι είναι πως έθεσαν νοκάουτ μία από τις βασικότερες αντιπάλους τους στη διεκδίκηση του τίτλου, τη Σίτι, αφού παρέμεινε 14 βαθμούς μακριά από τους Μπλε.

Να σημειωθεί πως η έκτη φετινή ήττα των Πολιτών αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην καριέρα του πολυδιαφημισμένου προπονητή τους, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ουσιαστικά η μόνη ομάδα που μπορεί πλέον να ασκήσει πίεση στην Τσέλσι στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος είναι η Τότεναμ, η οποία έκανε επίδειξη ψυχολογικής δύναμης στη νίκη της με 3-1 επί της Σουόνσι.

Μέχρι το 87′ τα Σπιρούνια βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0. Με μία αντίδραση που θύμισε την Μπαρτσελόνα στην επική ανατροπή στο ματς με την Παρί, η Τότεναμ πέτυχε τρία γκολ από το 88′ μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τους Ντέλε Αλι, Σον και Ερικσεν.

Ο μεγαλύτερος νικητής ωστόσο της χθεσινής βραδιάς είναι αναμφισβήτητα ο Αρσέν Βενγκέρ. Πρώτον, γιατί στο ραντεβού των οπαδών που είχαν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας κατά του Αλσατού εμφανίστηκαν μόλις δέκα άτομα με αποτέλεσμα να ματαιωθεί. Και δεύτερον, γιατί οι Κανονιέρηδες επανήλθαν στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, νίκησαν με 3-0 τη Γουέστ Χαμ και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Σε άλλα ματς: Χαλ – Μίντλεσμπρο 4-2, Σάουθαμπτον – Κρίσταλ Πάλας 3-1, Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ 2-2.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 72, Τότεναμ 65, Λίβερπουλ 60.