Στην Κρήτη, το πάλαι ποτέ κάστρο του ΠΑΣΟΚ, θα βρίσκεται από σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και στις 8:00 μ.μ. θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis του Ηρακλείου.

Για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματισμένες επισκέψεις στα ερευνητικά εργαστήρια του ΤΕΙ Κρήτης (Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου) όπου θα ενημερωθεί για τη συμμετοχή της χώρας μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα HiPER και στο Μουσείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Την Κυριακή το πρωί θα βρίσκεται στα Χανιά και θα παρακολουθήσει στον μητροπολιτικό ναό τη λειτουργία των Βαΐων προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Ζητούνται ιδέες

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο νεότερος περιφερειάρχης στη χώρα, υποστηρίζει την καινοτομία. Και το δείχνει με τη φιλόδοξη πρωτοβουλία του να κάνει τη Στερεά Ελλάδα χωνευτήρι έξυπνων, δημιουργικών και καινοτόμων εφαρμογών για όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Το Open Στερεά Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε ήδη τη δραστηριότητά του είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και ομάδων που δουλεύουν με ενθουσιασμό πάνω στις προκλήσεις της καθημερινότητας των πολιτών και μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για το πρώτο Περιφερειακό Κέντρο Καινοτομίας με φιλοσοφία απλή και σύνθημα άμεσο και προτρεπτικό: «Εχεις μια καλή ιδέα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή των συμπολιτών μας; Φέρ’ την στη Στερεά Ελλάδα και εμείς θα προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε».