Αλλος «γοητεύεται» από τον Μάρτιν Σουλτς και άλλος τον «φέρνει» στην Ελλάδα! Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που έχει επενδύσει πολιτικά στον ηγέτη των Σοσιαλδηµοκρατών, ενόψει των γερµανικών εκλογών και των διακηρύξεών του για το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη, εκείνος είναι προσκεκληµένος των Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόµµατος (PES).

Στην έδρα του Γραφείου Πληροφόρησης Europe Direct του Δήµου Αθηναίων (Ακαδηµίας 50), σήμερα στις 7 το απόγευµα, ο ηγέτης του SPD και υποψήφιος καγκελάριος της Γερµανίας θα είναι πρωταγωνιστής, καθώς η ομιλία που θα εκφωνεί θα μεταδίδεται ζωντανά στο 13ο Συνέδριο των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Young European Socialists) στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Στη συνάντηση της Αθήνας –για τα διλήµµατα της σοσιαλδηµοκρατίας στην Ευρώπη –το «παρών» θα δώσει ο αντιπρόεδρος του SPD Τόρστεν Σέφερ – Γκίµπελ. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία µε το προοδευτικό think tank Friedrich Ebert Stiftung, την πολιτική κίνηση Μπροστά – FWDGreece και το Europe Direct. Συµµετέχουν ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Κατσιούλης, ο πρόεδρος της κίνησης Μπροστά Παναγιώτης Βλάχος και ο συντονιστής των Ακτιβιστών του PES Αλέξανδρος Καρύδης.

Στο Ντούισμπουργκ θα βρίσκεται έως την Κυριακή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπυρίτη και Χριστίνα Καμπισιούλη. Πληροφορούμαι, ωστόσο, ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τους Νέους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και να έχει παρουσία στο Συνέδριο του Ντούισμπουργκ. Οι παρασκηνιακές κινήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα –εν ολίγοις τα συριζόπουλα «έφαγαν πόρτα», σε αντίθεση με τον καλοδεχούμενο Τσίπρα στις συναντήσεις των μεγάλων της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.