Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ για τους δασικούς χάρτες περιλαμβάνει όλες τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών; Ολες, εκτός από μία: αυτή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Αντ’ αυτού, υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης –ο οποίος σημειωτέον μετακινήθηκε στη θέση αυτή στον ανασχηματισμό προερχόμενος από εκείνη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, του υπουργείου δηλαδή που «κατεβάζει» στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο.

Μαθαίνω λοιπόν ότι υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο και ότι η άρνηση του Αποστόλου να υπογράψει το νομοσχέδιο δεν είναι διαδικαστικής φύσεως –στο κάτω κάτω της γραφής, είναι πάγια και διακομματική πρακτική να μπαίνουν τζίφρες κάτω από τα ονόματα των υπουργών, προκειμένου να μην καθυστερούν χέρι με χέρι τα νομοσχέδια.

Τι συνέβη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης; Ο ίδιος φέρεται να έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό τις αντιρρήσεις του για τις προωθούμενες διατάξεις, εκτιμώντας ότι θα ανοίξουν την όρεξη σε καταπατητές και μάλιστα εις βάρος αγροτικών συνεταιρισμών. Οι υποδείξεις όμως δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η μίνι ανταρσία του Αποστόλου.

Μας κάνει νερά

ο Παναμάς για

τη φοροδιαφυγή

Μόνο σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς θα συνεργαστεί ο Παναμάς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής καθώς στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν τιμωρείται το αδίκημα της φοροδιαφυγής, γνωστοποίησε η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά στην ελληνική εισαγγελική αποστολή, που συναντήθηκε μαζί της στη Χάγη, στο πλαίσιο συναντήσεων που διοργανώθηκαν από την Eurojust με αντικείμενο την υπόθεση των λεγόμενων Panama papers.

Το κλιμάκιο των ελλήνων εισαγγελέων (με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αθανασίου που εποπτεύει τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα και τους Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ντζούρα) υπέβαλε αιτήματα στη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών «ελληνικού ενδιαφέροντος» φυσικών και νομικών προσώπων, ιδρυμάτων και εταιρειών, που αφορούν εν εξελίξει έρευνες υποθέσεων κρατικής διαφθοράς, ώστε να οδηγηθούν στους πραγματικούς δικαιούχους μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, πέραν της χώρας μας, επιδεικνύουν οι εισαγγελικές Αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας που έχουν πολλούς λογαριασμούς στα Panama Papers για πολίτες τους ή εταιρείες δικών τους συμφερόντων, όπως και οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν στις έρευνες κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Εντόπισαν τον υβριστή χρυσαυγίτη

Ταυτοποίησε τελικά η Αστυνομία τον χρυσαυγίτη δράστη της εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού, συγκεκριμένα του Παύλου Φύσσα, στις 14 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών κατά τη δίκη της οργάνωσης, μετά τη μήνυση κατ’ αγνώστων που είχε υποβάλει η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού.

Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 50χρονου, ο οποίος –μαζί με άλλους υποστηρικτές της ΧΑ που βρίσκονταν εντός της αίθουσας –σε διάλειμμα της διαδικασίας επιτέθηκε και απείλησε τη Μάγδα Φύσσα βρίζοντας τον δολοφονημένο γιο της ενώπιον πλήθους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει Μπαλαούρα

Σας έλεγα και προχθές ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί μεν να συγκαλεί το παρθενικό της συνέδριο, αλλά έχει μεταλλαχθεί πλήρως. Διότι δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά πώς οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλες μάχες για τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, έφτασαν στο σημείο να κράξουν βουλευτή τους με αφορμή δηλώσεις του για τα θρησκευτικά σύμβολα. Ο λόγος για τον Μάκη Μπαλαούρα και όσα είπε για το Αγιο Φως, χαρακτηρίζοντάς το μεταξύ άλλων «παγανιστικό και αναχρονιστικό έθιμο».

«Ο Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε πρόσφατα τον Πανάγιο Τάφο, τι είναι; Παγανιστής;» διερωτήθηκαν οι νεολαίοι σε ανακοίνωσή τους. Να εζήλωσαν άραγε τη δόξα του Αλέξη Τσίπρα που φωτογραφίστηκε δίπλα στον στρατιωτικό ιερέα του αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, που τον αποκάλεσε «ακροαριστερό» στα Τέμπη;