Ο καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος Παναθηναϊκός (12-31 επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο) νίκησε με 20άρα (81-61) στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι και εξασφάλισε το πλεονέκτημα του ΟΑΚΑ, όπου χθες αργά το βράδυ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έστειλε για αντίπαλο στα προημιτελικά τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και την ομάδα του, τη Φενέρμπαχτσε!

Η τεράστια νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας στη Βιτόρια (84-79) έδωσε στην ομάδα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, με τον οποίο οι Πράσινοι κατέκτησαν 5 Ευρωλίγκες και μαζί του πήγαν για τελευταία φορά (2012) σε φάιναλ φορ, την 5η θέση στη βαθμολογία και την έκανε ζευγάρι στα πλέι οφ. Ταυτόχρονα αυτό το αποτέλεσμα κλείδωσε την αντίπαλο του Ολυμπιακού (απόψε 8 μ.μ., ΕΡΤ2, αντιμετωπίζει στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ) στα προημιτελικά, που θα είναι η Αναντολού Εφες ό,τι κι αν συμβεί στα σημερινά ματς, που ουσιαστικά θα κρίνουν την 8η ομάδα (Νταρουσάφακα ή Ερυθρός Αστέρας) και την κατάταξη των δύο τελευταίων θέσεων της οκτάδας.

Διπλή ελληνοτουρκική μονομαχία λοιπόν μετά την έκπληξη της ομάδας του Γιασικεβίτσιους, που μπορεί να είναι ο προπονητής της χρονιάς, στη Βιτόρια. Χθες, πάντως, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πως δεν έχει να φοβάται κανέναν, ωστόσο περισσότερο πρέπει να προβληματίσει η νωθρότητα του πρώτου μέρους (42-32) που αν παρουσιαστεί στα επόμενα ματς είναι επικίνδυνο να κοστίσει. Ακόμη κι αν η Φενέρ του Ομπράντοβιτς δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση (χθες νίκησε 68-65 την Μπαρτσελόνα ύστερα από παράταση) και δεν έχει νικήσει ποτέ στο ΟΑΚΑ.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ραντ 17 (4), Σίμσον 5, Σμιθ, Λεβί 5, Μεκέλ 3 (9 ριμπ.), Πνίνι 10 (2), Σεγκέφ, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ 14 (4), Αϊβερσον 7.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 13 (2 τρίπ., 8 ριμπ., 6 κλεψ.), Νίκολς 4, Ρίβερς 6, Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (5 ασ., 5 κλεψ.), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6 (7 ριμπ.), Καλάθης 12.

Σήμερα ο νικητής του αγώνα Νταρουσάφακα – Ερυθρός Αστέρας θα συμπληρώσει την οκτάδα. Τα άλλα ματς: Αρμάνι – Ούνιξ και Ρεάλ – Αναντολού. Η μόνη περίπτωση η νικήτρια του ματς να μην είναι αντίπαλος της Ρεάλ (8η θέση), αλλά της ΤΣΣΚΑ, είναι να νικήσουν οι Σέρβοι και η Εφες στη Μαδρίτη και τότε η ΤΣΣΚΑ αντί την Μπασκόνια θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα και η Ρεάλ την Μπασκόνια (στις άλλες περιπτώσεις θα είναι ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια και Ρεάλ – Νταρουσάφακα ή Ερυθρός Αστέρας).