Μία μόλις ημέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου «Νέα Αθήνα» που συμπεριλαμβάνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή, η εφημερίδα «Goal» αποκαλύπτει πρόθεση του υφυπουργείου Αθλητισμού να παραχωρήσει το ΣΕΦ στους αδελφούς Αγγελόπουλους. Το εμβληματικής αρχιτεκτονικής γήπεδο και ιστορικής σημασίας λόγω του 1987 έχει χρόνια να συντηρηθεί και ζητάει παρεμβάσεις. Χρήματα δεν υπάρχουν και αναζητώντας λύση η πολιτεία προτείνει στην ΚΑΕ Ολυμπιακός την παραχώρησή του για κάποιες δεκαετίες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: Οπως στην περίπτωση του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πρέπει στις συζητήσεις κυβέρνησης – Αγγελόπουλων να βρεθεί συμφωνία για το τίμημα και τη χρονική διάρκεια. Ακόμη να βρεθεί επενδυτής για να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος που θα κάνει το ΣΕΦ πιο ελεγχόμενη περιοχή και τέλος να βρεθεί χώρος για γήπεδο στον Εθνικό και για στάδιο του στίβου.

ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Το γήπεδο υπάρχει και είναι ανάγκη να σωθεί. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή για την κατασκευή ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», γαλλική εταιρεία επιθυμεί να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Τα θετικά στοιχεία μπορεί να αποδειχθούν αρνητικά αν δεν έχουν αίσια κατάληξη. Κοινώς να μην προχωρήσει ο επενδυτής (η γαλλική εταιρεία ή άλλος) και οι διαπραγματεύσεις Πολιτείας – Αγγελόπουλων να οδηγήσουν σε deal. Από το υφυπουργείο Αθλητισμού εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα βρεθούν χώροι και για γήπεδο στην εθνική ομάδα και για το στάδιο του στίβου, ωστόσο είναι ένα θέμα ποιος θα τα χρηματοδοτήσει!