Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ανέκαθεν κατηγορούνταν ότι μοίραζαν υποσχέσεις! Η… παράδοση συνεχίζεται και τον φετινό Μάρτιο, με τόπο των κυβερνητικών υποσχέσεων τον αθλητισμό και αφορμή τα γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ομάδες.

Ουσιαστικά μέσα σε δύο εβδομάδες η επικαιρότητα κατακλύστηκε με εξελίξεις, σχέδια και προτάσεις που θα λύσουν τα προβλήματα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, του μπασκετικού Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, όπως και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Κατ’ επέκταση του ποδοσφαιρικού Εθνικού αλλά και του στίβου, σε συνδυασμό (πιθανότατα) με μεταφορά του ποδηλατοδρομίου!

Εξαγγελίες που μπορεί να μην είναι απλά υποσχέσεις και να υπάρχει ισχυρή βούληση για να υλοποιηθούν, ωστόσο η Ιστορία έχει δείξει ότι τέτοια πρότζεκτ είναι σχεδόν ανέφικτα στην Ελλάδα. Θυμηθείτε πόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει νέο γήπεδο και πόσα η ΑΕΚ ταλαιπωρείται για την Αγια-Σοφιά που θέλει να χτίσει σε χώρο όπου είχε ιδιόκτητο γήπεδο!

«ΤΑ ΝΕΑ» συνοψίζουν και παρουσιάζουν τα δεδομένα για κάθε φάκελο που έχει ανοίξει, καταγράφοντας πού βρίσκεται κάθε υπόθεση, τι πρέπει να γίνει, ποιο είναι το θετικό στοιχείο και ποιος ο κίνδυνος. Κοινός παρονομαστής; Αναζητείται παντού επενδυτής – χρηματοδότης.