Κακά τα ψέματα, στο πρωτάθλημα ήταν τέτοια η διαφορά φέτος, που παρά το δύσκολο πρόγραμμα θα ήταν απίθανο να μην καταλήξει ο τίτλος στον Πειραιά, αλλά στο Κύπελλο τη δεδομένη στιγμή –με τον 5ο προπονητή για φέτος (!) –οι Ερυθρόλευκοι είχαν με διαφορά τη χειρότερη εικόνα από τις τέσσερις ημιφιναλίστ.

Ωστόσο, το Κύπελλο είναι το μεγάλο απωθημένο και για τον Τάκη Λεμονή προσωπικά, που ενώ έχει πετύχει σχεδόν τα πάντα στον Ολυμπιακό, Κύπελλο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ως προπονητής, έχοντας 2/2 χαμένους τελικούς.

Η ιστορία του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό, τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και ως προπονητή, ήταν πάντα συνυφασμένη με τίτλους και διακρίσεις.

Ως παίκτης κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο, δεδομένου ότι είχε την τύχη να αποφύγει τα «πέτρινα χρόνια» του συλλόγου αποχωρώντας πρωταθλητής (έστω και αν έπαιζε ελάχιστα πλέον) το 1987, στο τελευταίο πρωτάθλημα του συλλόγου πριν από την ξηρασία εννέα χρόνων!

Ως προπονητής δε των Ερυθρολεύκων, έχει επίσης σημαντικό έργο και μάλιστα με τον φετινό τίτλο που είναι πλέον πολύ κοντά, ο Τάκης Λεμονής θα ισοφαρίσει την επίδοση των τεσσάρων πρωταθλημάτων που είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ θα ξεπεράσει κατά ένα πρωτάθλημα τους Ερνέστο Βαλβέρδε, Λάκη Πετρόπουλο, αλλά και τους Γιάννη και Βαγγέλη Χέλμη.

Στην Ευρώπη έγραψε επίσης Ιστορία, καθώς επί δικής του θητείας την περίοδο 2007-08 ήρθε όχι μόνο το πρώτο, αλλά τα πρώτα διπλά (σε Βρέμη, 3-1 τη Βέρντερ και Ρώμη, 2-1 τη Λάτσιο) στην Ιστορία του συλλόγου σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 32 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη! Επίσης, κατάφερε την πιο ευρεία νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (6-2 την Μπάγερ Λεβερκούζεν) το 2002. Στο Κύπελλο, όμως, παρά τις μεγαλύτερες νίκες επί των μεγάλων αντιπάλων, τρόπαιο δεν πήρε. Στη διοργάνωση του 2001, ο Ολυμπιακός στον 2ο γύρο συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-1 στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο αγώνα και στα προημιτελικά 4-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, επίσης στον επαναληπτικό. Στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας όμως θριάμβευσε ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς (4-2).

Το 2002 στον τελικό του ΟΑΚΑ, μια εβδομάδα μετά το επικό 4-3 του πρωταθλήματος που έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος έπαιρνε τη ρεβάνς και μαζί και το Κύπελλο (2-1).

Επίσης το 2008, σε νοκάουτ αγώνα ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει με 4-0 τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά στον τελικό του Καυτανζογλείου τη ρεβάνς από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής του Αρη τότε) πήρε ο Χοσέ Σεγκούρα (2-0) που είχε αντικαταστήσει λίγο καιρό πριν τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος παραμένει συνεπώς χωρίς Κύπελλο στην ατομική του τροπαιοθήκη.

Πρωτιά και στο Σούπερ Καπ

Ο Τάκης Λεμονής έχει μια ακόμα σημαντική διάκριση, καθώς είναι ο μοναδικός προπονητής (Ελληνας ή ξένος) που έχει κατακτήσει Σούπερ Καπ!

Μια διοργάνωση που έγινε για πρώτη (και τελευταία φορά) το 2007, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να επικρατεί στο Γ. Καραϊσκάκης 1-0 με κεφαλιά του Μήτρογλου της κυπελλούχου Λάρισας.

Παλαιότερα διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου αλλά με την ονομασία Κύπελλο Φιλίας και Αλληλεγγύης, το οποίο και είχαν κατακτήσει ο Παναθηναϊκός (3), ο Ολυμπιακός (2) και η ΑΕΚ (2), ενώ μια φορά είχε γίνει και τελικός Λιγκ Καπ με νικήτρια την ΑΕΚ.

Ομως Σούπερ Καπ έγινε μόνο στις αρχές της περιόδου 2007-08 με τον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει αυτή την πρωτιά.