Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε 2-0 στο Ροσαλέδα από τη Μάλαγα του Μίτσελ και όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο, αλλά αντίθετα βρέθηκε σε πιο δύσκολη θέση. Η Ρεάλ παραμένει στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά από την Μπαρτσελόνα (72 έναντι 69), ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο.

Στο Ροσαλέδα λοιπόν, ο Σάντρο ένα παιδί της Μπαρτσελόνα πλήγωσε την πρώην ομάδα του καθώς σκόραρε στο 37′ ανοίγοντας το σκορ για τη Μάλαγα. Η Μπαρτσελόνα είχε μεν την κατοχή της μπάλας (63%), αλλά ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Καμενί. Ολα έγιναν χειρότερα για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο 65′ καθώς αποβλήθηκε ο Νεϊμάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Μάλαγα στον πάγκο της οποίας είναι ο Μίτσελ (με θητεία στον Ολυμπιακό) προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα, πέτυχε μάλιστα ένα δεύτερο γκολ με τον Πενιαράντα, αλλά δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής Μανθάνο θα μπορούσε επίσης να δείξει πέναλτι λίγο αργότερα σε ανατροπή του Σέρτζι Ρομπέρτο (έδωσε φάουλ εκτός περιοχής). Τελικά σε μία υποδειγματική αντεπίθεση ο Γιόνι πέτυχε το δεύτερο γκολ της Μάλαγα (90′).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με βαθμό από το Μπερναμπέου. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πήρε 1-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και παρέμεινε στην 3η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ προηγήθηκε με γκολ του Πέπε στο 52′, είχε τις ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ντέρμπι, δεν τις αξιοποίησε και τελικά στο 85′ ο Γκριεζμάν από ασίστ του Κορέα ισοφάρισε σε 1-1. Μέχρι το 60′ η Ρεάλ ήταν καλύτερη. Δύο φορές ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Γιαν Ομπλακ, είχε σωστή αντίδραση με αντίπαλο τον Μπενζεμά. Η Ατλέτικο αντέδρασε μετά από μία ώρα αγώνα, όταν ο Κέιλορ Νάβας εξουδετέρωσε σουτ του Καράσκο.

Σε άλλο ματς, Εσπανιόλ-Αλαβές 1-0, Σεβίλλη-Λα Κορούνια 4-2.