Η Τσέλσι παρέμεινε σε διαφορά ασφαλείας (επτά βαθμοί) από τη δεύτερη Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς νίκησε εκτός έδρας την Μπόρνμουθ 3-1. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σμιθ στο 17′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αζαρ πέτυχε το 2-0, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Κινγκ στο 42′. Το τελικό 3-1 για την Τσέλσι διαμόρφωσε ο Μάρκο Αλόνσο στο 68′.

Η Λίβερπουλ πέταξε ένα ημίχρονο κόντρα στην Στόουκ, βρέθηκε μπροστά σε μία νέα γκέλα, αλλά συνήλθε στο β’ μέρος και έφτασε στη νίκη με ανατροπή σε τρία λεπτά!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Στόουκ, εμφανίζοντας ένα πολύ άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο στο α’ μέρος. Με Φιρμίνο, Κουτίνιο στον πάγκο (για προληπτικούς λόγους) και Μανέ, Λαλάνα, Χέντερσον (τραυματίες), η Λίβερπουλ δεν… βλεπόταν στο α’ μέρος και η Στόουκ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, με γκολ του Γουόλτερς (44′). Στο β’ μέρος ο Κλοπ χρησιμοποίησε Φιρμίνο και Κουτίνιο και η αγωνιστική εικόνα της Λϊβερπουλ άλλαξε. Πίεσε, δημιούργησε φάσεις (κεφαλιά Λόβρεν στο δοκάρι) και έκανε την ανατροπή σε τρία λεπτά. Στο 70′ ο Κουτίνιο ισοφάρισε

και στο 72′ ο Φιρμίνο σκόραρε για το 2-1. Πρωταγωνιστής για τη Λίβερπουλ ήταν και ο Μινιολέ ο οποίος είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Ανταμ (52′) και Μπεραχίνο (71′).

Η Τότεναμ παραμένει στη δεύτερη θέση μετά το επιβλητικό 4-0 στο Γουάτ Χαρτ Λέιν επί της Γουότφορντ.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο καθώς σε ένδεκα λεπτά πέτυχε τρία γκολ. Στο 33′ ο Ντελε Αλι με καταπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ, στο 39′ ο Ντίερ σκόραρε για το 2-0 και στο 44′ ο Σον πέτυχε το 3-0. Η Τότεναμ κατέβασε ταχύτητα στο β’ μέρος, αλλά και πάλι είχε φάσεις για γκολ. Ο Σον στο 55′ διαμόρφωσε το 4-0, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο να πετύχει κι άλλο γκολ.

Αλλα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ 3-1 (31΄αυτ. Ελμοχαμαντί, 48΄ Αγουέρο, 64΄ Ντελφ – 85΄ Ρανόκια)

Μίντλεσμπρο-Μπέρνλι 0-0

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 0-1 (25΄ Κλάσιε)

Γουέστ Χαμ-Σουόνσι 1-0 (44΄ Κουγιατέ)