Επανεξελέγη πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) ο Γιώργος Στασινός, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία κατά την πρώτη ημέρα της ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών».

Είχε προηγηθεί η εκλογή των δεκαπέντε μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων τα μέλη της Αντιπροσωπείας επιλέγουν τον νέο πρόεδρο.

Υποψηφιότητα κατέθεσε ο νυν πρόεδρος Γιώργος Στασινός, προερχόμενος από την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, και ο Πολυχρόνης Ακριτίδης, πρώην γενικός γραμματέας της ΔΕ/ΤΕΕ, προερχόμενος από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή». Ο Γιώργος Στασινός εκλέχθηκε Πρόεδρος με την πρώτη ψηφοφορία, με ποσοστό άνω του 66% των ψήφων. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ με 109 ψήφους έλαβε την προτίμηση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και ο ανθυποψήφιος Πολυχρόνης Ακριτίδης έλαβε 48 ψήφους, επί συνόλου 165 μελών της Αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στη ψηφοφορία.

Η διαδικασία συνεχίζεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για την εκλογή των άλλων θέσεων του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής.