Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ για να ενισχύσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Ο Χ.Σέλινγκ είπε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει και πάλι στο σωστό δρόμο και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, αν κατάφερνε να έχει βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη χώρα να συμμετάσχει στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να αξιολογήσεις αν θα ξεκινήσεις ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας ή ίσως με τον ESM… για να έχεις επιπλέον ενίσχυση (της ελληνικής οικονομίας)», δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα, προσδιορίζοντας το ύψος του προγράμματος αυτού στο 1 δισ. ευρώ περίπου.

Ο Χ.Σέλινγκ, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι ένα πρόγραμμα θα μπορούσε να αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε η Ελλάδα να εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές καυσίμων.