Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού. Αυτό προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δασική νομοθεσία.

Με την τροπολογία αλλάξει το σκηνικό που διέπει τις παραχωρήσεις για χρήσεις στον αιγιαλό. Ειδικότερα, η διάρκεια της παραχωρήσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία χρόνια ( από τα πέντε που είναι σήμερα).

Επιπλέον, είναι δυνατή η παραχώρηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης απευθείας – με ή χωρίς αντάλλαγμα- σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (αυτό ισχύει και σήμερα), καθώς και σε φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την έρευνα και τη μελέτη του οικοσυστήματος.

Διευκρινίζεται ότι σε δημοτικές ανώνυμες εταιρείες η παραχώρηση μπορεί να γίνει απευθείας με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Ακόμη επιτρέπεται η περαιτέρω εκμίσθωση σε τρίτους χώρων (αιγιαλού, παραλίας κλπ) που παραχωρούνται σε Δήμους για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λυόμενους ή την αναψυχή του κοινού.