Ενας 23χρονος από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής, από σφαίρα 54χρονου συγγενή του, μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών σε βοσκοτόπια της περιοχής, στις πλαγιές του Ψηλορείτη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, ενώ το πρωί της Μ. Δευτέρας έγινε αυτοψία και περισυλλογή στοιχείων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο νεαρός κτηνοτρόφος.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 54χρονου.

Τα μέλη της οικογένειάς του έχουν απομακρυνθεί από το χωριό, για ευνόητους λόγους, καθώς υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την περιοχή.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμάχης μεταξύ δύο οικογενειών με στενό βαθμό συγγένειας, αλλά και με στενή γειτονία. Πριν από μερικά χρόνια είχε συμβεί και πάλι συμπλοκή των δύο οικογενειών με πυροβολισμούς. Παρά τις πολύχρονες προσπάθειες φίλων και συγγενών να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο οικογενειών, τα πράγματα οξύνθηκαν την Κυριακή σε συνάντηση που είχαν δράστης και θύμα με αποτέλεσμα να «μιλήσουν» τα όπλα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία. Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ηρεμία του χωριού.

Ο 23χρονος, ο οποίος κηδεύεται το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, αφήνει πίσω του γονείς και τρία αδέρφια. Ολη η οικογένεια μένει ακριβώς δίπλα στο σπίτι του δράστη, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα παραδοθεί.