Το Παλέ ντε Τοκιό, ένας από τους σύγχρονους καλλιτεχνικούς οργανισμούς που στηρίζει και αναδεικνύει νέους δημιουργούς μετέφερε στην Αθήνα το εργαστήριο των πειραματικών του δράσεων (Pavillion Neuflize OBC) από το Παρίσι, με αφορμή τη διοργάνωση της documenta 14. Και στο διατηρητέο κτίριο της Ακαδημίας συναντά τον έλληνα χορογράφο, διευθυντή του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Αντώνη Φωνιαδάκη, μαζί με χορευτές και καλλιτέχνες, για να παρουσιάσουν από κοινού το πρόγραμμά τους «Prec(ar)ious Collectives». Αυτή η δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος εκτός των παριζιάνικων τειχών του Παλέ ντε Τοκιό και έχει σκοπό να παρουσιάζει ανερχόμενους γάλλους καλλιτέχνες σε διάλογο με την τοπική σκηνή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διεθνούς συνάντησης τέχνης.

Η συνάντησή τους στην Αθήνα την εποχή της documenta 14 δημιούργησε ένα έργο μεταξύ έκθεσης τέχνης και περφόρμανς και ο τίτλος του αναφέρεται στις σύγχρονες συνεργασίες, τις οποίες προσδιορίζουν ως επισφαλείς και πολύτιμες συλλογικότητες, καθώς μπορεί να είναι αβέβαιες για το αποτέλεσμα που επιχειρούν να δείξουν στο κοινό αλλά παραμένουν σημαντικές αφού συνενώνουν διαφορετικά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης αναλαμβάνει τον ρόλο επιμελητή των χορογράφων Μαρκέλλας Μανωλιάδη, Αρη Παπαδόπουλου, Ιωάννας Τουμπακάρη, Στυλιανού Τσάτσου, Γιάννη Τσιγκρή, Αλέξανδρου Βαρδαξόγλου, Αντι Σούμα, Χρήστου Ξυραφάκη. Οι τελευταίοι συνδιαλέγονται με τους καλλιτέχνες Μανώλη Δασκαλάκη – Λεμό, Λόλα Γκονσάλες, Ταλόι Χαβίνι, Γιου Τζι, Τόμας Τεουρλάι, Βατάρου Τομινάγκα.

Στη δράση του Παλέ ντε Τοκιό συμμετέχει και το ελβετικό ίδρυμα Fluxum/Flux Laboratory. Οι συνεργαζόμενες ομάδες καλλιτεχνών «ενεργοποιούν» με τα σώματά τους αλλά και τα έργα τους το κτίριο της Ακαδημίας, το οποίο ο αρχιτέκτονας Βασίλης Τσαγρής είχε κατασκευάσει το 1923 για να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία του. Η είσοδος με τα επιβλητικά σκαλοπάτια, τα κιονόκρανα του ορόφου και τα νεοκλασικά διακοσμητικά μοτίβα των εσωτερικών χώρων του κτιρίου που στέγαζε έως και πριν από λίγα χρόνια την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συμβάλλει με την ατμόσφαιρά του στο πειραματικό αυτό έργο που συνεχίζεται έως αύριο.