Οι εκλογές μυρίζουν πια σαν το νυχτολούλουδο μία υγρή νύχτα του καλοκαιριού. Οι λαϊκιστές βγάζουν από το συρτάρι τα τελευταία τρικ εξαπάτησης του λαού, αφού όλα τα προηγούμενα μετατράπηκαν σε χαμένες μάχες.

Τώρα περνάμε στο level «άρτον και θεάματα». Οι υπερασπιστές των κορμοράνων και όσοι επιθυμούσαν να γκρεμιστεί το Μπάντμιντον γιατί αποτελούσε κληρονομιά των αμαρτωλών Ολυμπιακών Αγώνων, τώρα δίνουν αγώνα για να γίνουν τα γήπεδα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Είναι τόσο προφανείς οι λόγοι που οι κυβερνώντες έχουν ανεβάσει ψηλά στην ατζέντα τους το ξεμπλοκάρισμα των δύο έργων, τα οποία οι ίδιοι μπλόκαραν τόσα χρόνια, ώστε και οι πλέον βραδύνοες έχουν αντιληφθεί τη σκοπιμότητά τους.

Τα θεάματα είναι παλιό κόλπο της πολιτικής. Οι πρώτοι εμπνευστές ήταν οι ρωμαίοι αυτοκράτορες, οι οποίοι αποπροσανατόλιζαν τον λαό με τις ιπποδρομίες και τους αγώνες με τους μονομάχους.

Στη σύγχρονη Ιστορία, τα περισσότερα φαραωνικά γήπεδα κατασκευάστηκαν σε χώρες όπου οι λαοί ζούσαν σε κατάσταση ένδειας ή οι συνήθως αυταρχικές ηγεσίες τους προσπαθούσαν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον του κόσμου. Σε κανέναν δεν προκαλεί έκπληξη που η Τουρκία είναι η χώρα που έχει κατασκευάσει τα περισσότερα γήπεδα ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Οι κυβερνώντες τούτη τη χώρα ούτε αυτό δεν θα πράξουν. Πάλι μόνο σε υποσχέσεις θα μείνουν. Στο μόνο που είναι καλοί είναι στο ψάρεμα των ψήφων με ανεμότρατα.