Ο Γιώργος Στασινός επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία στη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

ΟΚ… Και πού η είδηση θα μου πείτε. Θα προσπαθήσω λοιπόν να είμαι όσο γίνεται πιο περιεκτικός. Και να με «συγχωρέσετε» που θα ξεκινήσω ανάποδα: Ο άνθρωπος ποτέ του δεν έκρυψε ότι πολιτικά προέρχεται από το λεγόμενο συντηρητικό στρατόπεδο (βλέπε ΝΔ). Στο στρατόπεδο όμως αυτό υπάρχουν και πολλοί που προσπάθησαν να τον –ας πούμε –αναχαιτίσουν.

Συσπειρώθηκαν λοιπόν πίσω από τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη τής Ντόρας Μπακογιάννη, τον Πολύχρονη Ακριτίδη, υποστηριζόμενοι (όπως μαθαίνω) από τον σημερινό υπουργό Υποδομών και παλιό πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη. Το σχέδιο τελικά δεν πέτυχε, μια και ο Στασινός συγκέντρωσε 109 ψήφους έναντι 48 του αντιπάλου του. Καλή συνέχεια στις ίντριγκες…

Θέλει «πλατιά συναίνεση» για τα ΑΕΙ

Σε «πλατιά συναίνεση» για τις αλλαγές που ανακοίνωσε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως το «μίνι πτυχίο» και τα δωρεάν μεταπτυχιακά για το 40% των φοιτητών, ελπίζει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Οπως είπε χθες ο υπουργός Παιδείας (σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ), ελπίζει ότι μόνο θετικά σχόλια θα υπάρξουν, επειδή όσες ρυθμίσεις προτείνει βασίζονται στην εμπειρία των τελευταίων ετών. Του το εύχομαι, δεδομένου ότι τουλάχιστον αυτά τα δύο που προανέφερα αποτελούν πράγματι θετικές αλλαγές, αλλά δεν μπορώ και να μη θυμηθώ τι έπαθε –κι από ποιους το έπαθε –ο τελευταίος νόμος για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε πράγματι με «πλατιά συναίνεση» από τη Βουλή. Και εννοώ φυσικά τον νόμο – πλαίσιο της Αννας Διαμαντοπούλου…

Να σας ενημερώσω επίσης ότι ο Γαβρόγλου δήλωσε πως για τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο θα πάνε στην Α’ Λυκείου δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη συγκεκριμένη τάξη, καθώς όποιες αλλαγές αποφασιστούν τον Ιούνιο για τα Λύκεια, θα αφορούν τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Και πρόσθεσε ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να συμμορφωθεί στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του (πρώην αναπληρωτή υπουργού Παιδείας) Τάσου Κουράκη για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών στα σχολεία, παρότι θα έχει 2-3 μήνες περιθώριο από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί η απόφαση.