Γλυκόπικρη γεύση άφησε σε Λεβαδειακό και Ολυμπιακό το 1-1 στη Λιβαδειά, αφού τους μεν γηπεδούχους τους κρατάει εντός της ζώνης του υποβιβασμού (και έχοντας το δυσκολότερο πρόγραμμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές), για τους δε φιλοξενουμένους αναβλήθηκε κατά μία αγωνιστική η στέψη.

Μία στέψη που εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα γίνει την Κυριακή του Θωμά στο Γ. Καραϊσκάκης, κόντρα στα Γιάννινα, με τους πρωταθλητές να χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να πάρουν και τον φετινό τίτλο.

«Με το που θα μπούμε στο πούλμαν, το μυαλό μας θα στραφεί αμέσως στην ΑΕΚ. Κρατάμε την προσπάθεια στο δεύτερο μέρος και νομίζω το αναγνώρισε και ο κόσμος με το χειροκρότημα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, που προχώρησε λογικά σε αρκετές αλλαγές σε αυτό το παιχνίδι καθώς έχει στοχεύσει τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου της Μεγάλης Πέμπτης με την ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό πρώτο ημίχρονο των Ερυθρολεύκων και προηγήθηκαν έπειτα από καραμπόλα των αμυντικών του Ολυμπιακού στο 43′ με τον Βασιλείου, ενώ οι φιλοξενούμενοι που γενικά δεν ήταν καθόλου καλοί ισοφάρισαν στο 89′ με τον Καρντόσο (από εξαιρετική πάσα πάρε-βάλε του Σεμπά), που βρήκε και πάλι δίχτυα έπειτα από μήνες και το παιχνίδι στα Γιάννινα.

Ο μολδαβός τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Στάνισλαβ Ναμάσκο, έσωσε την ομάδα του σε δυο-τρεις φάσεις με κορυφαία την απόκρουση στις καθυστερήσεις στο σουτ του Μπουχαλάκη, που στέρησε τη στέψη –από χθες –στους φιλοξενουμένους.

Βέβαια την… απόκρουση του αγώνα με τη συνδρομή του διαιτητή Κιοτζένη (που αν και ήταν δίπλα έδειξε «παίζετε») έκανε ο Τριποτσέρης, ο οποίος βλέποντας τον Ρέτσο να είναι έτοιμος να πιάσει επικίνδυνη κεφαλιά μέσα στην περιοχή πετάχτηκε σαν τον Ναμάσκο και έδιωξε την μπάλα με το χέρι, με τον Ολυμπιακό να παραμένει η μοναδική υποψήφια πρωταθλήτρια στην Ευρώπη με την καλύτερη επίθεση (50) αλλά και με μόλις ένα πέναλτι σε 28 αγώνες!

Οι άντρες μπορεί να μην τα κατάφεραν, αλλά πρωτάθλημα στη Λιβαδειά πήραν οι νέοι της ομάδας μια μέρα νωρίτερα με τον πρώην υπηρεσιακό τεχνικό του Ολυμπιακού Βασίλη Βούζα, να οδηγεί την ομάδα Κ-20 στο 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα με νίκη 3-1 επί του Λεβαδειακού.

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Βούρος (65′ Μεντί), Μιλιάζες (90’+ Κουλιμπαλί), Νιάσε, Καραχάλιος, Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Βασιλείου (84′ Λάτσι).

Ολυμπιακός: Καπίνο, Παρέδες, Νικολάου, Ρέτσος, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μάρτινς, Σεμπά, Ελιουνούσι (54′ Καμπιάσο), Τσόρι (54′ Μάριν) Ανσαριφάρντ (46′ Καρντόσο).