Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι με τις ομάδες της ουράς να «δαγκώνουν» και τον πρόεδρο της Λάρισας Αλέξη Κούγια να ξεσπά: «Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη φαρσοκωμωδία. Ο ΠΑΣ με την Κέρκυρα έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια fair play στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αφησα στον Χριστοβασίλη την πιο καθαρή ομάδα και αυτό που έκανε σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα είναι κατάπτυστο. Ντροπή στα Γιάννινα και στην Κέρκυρα που έχουν στοχοποιήσει τη Λάρισα. Κάνω έκκληση στον υπουργό να τελειώσει όλο αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κούγιας, ενώ ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου αναρωτήθηκε και ο ίδιος πού είναι η ομάδα του.

Οι ομάδες της ουράς έδειξαν τα δόντια τους, λοιπόν, με τον Λεβαδειακό να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία αφού ισοφαρίστηκε στο φινάλε από τον Ολυμπιακό.

Ο Ηρακλής (νίκησε και στα Γιάννινα) τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει πορεία πρωταθλητισμού έχοντας πάρει τους 10 από τους 25 βαθμούς που έχει στην τελευταία πεντάδα αγώνων του, με ένα εντυπωσιακό μάλιστα σερί 3/3 νικών στην πιο πρόσφατη τριάδα.

Η Βέροια υποβιβάστηκε μαθηματικά αλλά με μόλις δύο νίκες μέχρι την 24η αγωνιστική και πρόσφατες συντριβές από ΑΕΚ (6-0), ΠΑΟΚ (4-0) και Παναθηναϊκό (5-0), στις επόμενες τρεις αγωνιστικές (25η, 26η, 27η) πέτυχε άλλες δύο νίκες με επτά τέρματα (4-0 την Κέρκυρα και 3-0 τα Γιάννινα) παρότι στις λοιπές 26 αγωνιστικές είχε σκοράρει μόνο 12 φορές!

Οσον αφορά τη μάχη της παραμονής, ο Ηρακλής (25 βαθμοί) έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα (Παναιτωλικό εντός, Αστέρα Τρίπολης εκτός), η Λάρισα φυσιολογικό (Ξάνθη μέσα, Παναθηναϊκό έξω) και ο Λεβαδειακός (23 βαθμοί) το πιο δύσκολο (ΑΕΚ εντός, Πανιώνιο εκτός).