Βγήκαν τα φαντάσματα στη Βαρκελώνη μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Μάλαγα (2-0), που της στέρησε τη χρυσή ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την ισοπαλία στο μαδριλένικο ντέρμπι (1-1).

Μία σειρά από συμπτώσεις προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τα όσα συνέβησαν στο Λα Ροσαλέδα και ίσως προμηνύουν και όσα θα συμβούν στις 23 Απριλίου, στο κλάσικο.

Διαιτητής του αγώνα της Μπάρτσα με τη Μάλαγα ήταν ο Χιλ Μανθάνο, ο οποίος έχει οριστεί από τις 25 Μαρτίου να διευθύνει το ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα.

Ανάμεσα στις αποφάσεις του Μανθάνο στο ματς με τη Μάλαγα ήταν να μετατρέψει ένα πέναλτι στον Σέρχι Ρομπέρτο σε φάουλ έξω από την περιοχή.

Απέβαλε επίσης τον Νεϊμάρ με δύο κίτρινες κάρτες. Την πρώτη φορά ο Βραζιλιάνος παρατηρήθηκε γιατί έδενε τα κορδόνια του παπουτσιού του ενώπιον αντιπάλου, που ήθελε να εκτελέσει φάουλ. Τη δεύτερη φορά για σκληρό αλλά όχι αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Νεϊμάρ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές και να χάσει το κλάσικο γιατί χειροκρότησε ειρωνικά τον Χιλ Μανθάνο αποχωρώντας από το γήπεδο.

Λουίς Ενρίκε μαινόμενος μετά τα όσα είδε: «Είναι περίεργο που μια ομάδα σαν τη δική μας, που δεν συνηθίζει να χτυπά αντιπάλους, πήρε τόσες κίτρινες κάρτες με τέτοιον ακατανόητο τρόπο. Οι κανόνες είναι εκεί για να εφαρμόζονται, αλλά εξίσου για όλους. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το φάουλ του Σέρχι Ρομπέρτο δόθηκε εκτός περιοχής, αλλά αρχίζω να συνηθίζω».

Οι Μπλαουγκράνα δείχνουν να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν η κίνηση του Λουίς Σουάρες να ψιθυρίσει στον σκόρερ του πρώτου γκολ και πρώην παίκτη της Μπάρτσα, Σάντρο: «Μην ξεχνάς ποιο χέρι σε ταΐζει».

Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Καταλανοί από το στραπάτσο της Μάλαγα, ήρθε ένα ακόμα σοκ, αυτή τη φορά από την UEFA.

Διαιτητής του αυριανού αγώνα με τη Γιουβέντους, στο Τορίνο, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ορίστηκε ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ. Πρόκειται για τον διαιτητή που είχε διευθύνει τον τελευταίο αγώνα της Μπάρτσα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι, από τον οποίον οι Καταλανοί έφυγαν με το βαρύ σκορ 4-0. Και βέβαια η καταλανική εφημερίδα «Sport» αναρωτιέται: «Είναι τυχαίο;».

Στη Μαδρίτη, φυσικά πανηγυρίζουν αφού η Ρεάλ αύξησε στους τρεις τους βαθμούς της διαφοράς από την Μπάρτσα, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Το μόνο δυσάρεστο για την ομάδα του Ζιντάν ήταν ο τραυματισμός του Πέπε, που τον θέτει εκτός αγώνων με την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά το κλάσικο.

Στα άλλα παιχνίδια: Σεβίλλη – Λα Κορούνια 4-2, Εσπανιόλ – Αλαβές 1-0, Βιγιαρεάλ – Μπιλμπάο 3-1, Γρανάδα – Βαλένθια 1-3, Θέλτα – Εϊμπαρ 0-2, Οσασούνα – Λεγανές 2-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 72 (με ένα ματς λιγότερο), Μπαρτσελόνα 69.