Στη θητεία του στον Ολυμπιακό ο Πάουλο Μπέντο ήταν λάτρης του ρητού «τόπο στα νιάτα» προωθώντας παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου, οι οποίοι μάλιστα καθιερώθηκαν ακόμα και στα ντέρμπι με μεγάλη επιτυχία.

Ο Μανθάτης, ο Ρέτσος, ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου ήταν η πρώτη τετράδα που είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή με τον Πορτογάλο, ο οποίος και τους καθιέρωσε σαφώς στη σημαντικότερη παρακαταθήκη του που άφησε φεύγοντας από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Τάκης Λεμονής, έχοντας ξεκινήσει και αυτός σε νεαρή ηλικία στον Ολυμπιακό, γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά, όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της σεζόν, όπου υπάρχουν μπροστά δύο κρίσιμοι ημιτελικοί με την ΑΕΚ, θα προτιμήσει να πάει στα «περήφανα γηρατειά».

Πολύ απλά διότι έχει επιλέξει σε αυτά τα παιχνίδια συγκεκριμένα να ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία και λιγότερο στον νεανικό ενθουσιασμό.

Παρότι οι έλληνες παίκτες γνωρίζουν και κατανοούν συνήθως περισσότερο τη σημασία ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ απ’ ό,τι οι ξένοι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι, όπως για παράδειγμα ο Εστεμπάν Καμπιάσο ή ακόμα και ο Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ φυσικά θα επιστρέψει και ο Κώστας Φορτούνης που δεν έπαιξε στη Λιβαδειά, σε ένα παιχνίδι όπου ο Τάκης Λεμονής είχε κάνει σωρεία αλλαγών στο βασικό σχήμα της ομάδας του, κρατώντας τους περισσότερους βασικούς για το μεθαυριανό μεγάλο ραντεβού.