Θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο βιβλίο μόνο με τις ατάκες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Υπερβολικός όπως και στον τρόπο που αγωνίζεται, έχει κατά καιρούς  αυτοχαρακτηριστεί «θεός», «τέλειος», «λιοντάρι», «βασιλιάς», ενώ θεωρεί τον εαυτό του εφάμιλλο με τη Φεράρι και τον Πύργο του Αϊφελ.

Πονηροί οι δημοσιογράφοι, με αφορμή το γκολ που πέτυχε χθες εναντίον στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 επί της  Σάντερλαντ και τα ρεκόρ του στο σκοράρισμα παρά τα 35 του χρόνια, τον ρώτησαν για την ικανότητά του να μένει σε υψηλό επίπεδο σ’ αυτή την ηλικία: «Οσο μεγαλώνω γίνομαι πιο έξυπνος. Γίνομαι καλύτερος, νιώθω σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον, γεννήθηκα μεγάλος και θα πεθάνω νέος».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η υπερβολή συναντά την πραγματικότητα. Από την ημέρα που γιόρτασε τα 30ά του γενέθλια μέχρι σήμερα ο Ιμπραΐμοβιτς έχει πετύχει 250 γκολ όταν στα 12 προηγούμενα χρόνια της καριέρας του είχε σημειώσει 232. Φέτος έχει πετύχει 17 γκολ στο πρωτάθλημα που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για παίκτη της Γιουνάιτεντ τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Από τα περίεργα του χθεσινού ματς των Κόκκινων Διαβόλων το σύνθημα των οπαδών τους «Ντιέγκο, Ντιέγκο», που αφορούσε τον παλιό παίκτη τους Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στο Ολντ Τράφορντ αλλά έφυγε ως αποτυχημένος.

Στη μάχη για τον τίτλο, η Τσέλσι δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της Τότεναμ. Οι Μπλε νίκησαν 3-1 την Μπόρνμουθ και διατηρήθηκαν επτά βαθμούς μπροστά από τα Σπιρούνια, που όμως δείχνουν θέληση να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες στο κυνήγι του τίτλου. Χωρίς το μεγάλο τους αστέρι Χάρι Κέιν, η Τότεναμ νίκησε με 4-0 τη Γουότφορντ με τους Ντέλε Αλι, Ντάιερ και Σον να εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους στο σκοράρισμα έξω από την περιοχή.

Στα άλλα παιχνίδια: Γουέστ Χαμ – Σουόνσι 1-0, Γουέστ Μπρομ – Σάουθαμπτον 0-1, Στόουκ – Λίβερπουλ 1-2, Μίντλεσμπρο – Μπέρνλι 0-0, Μάντσεστερ Σίτι – Χαλ 3-1, Εβερτον – Λέστερ 4-2.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 75, Τότεναμ 68.