Για δύο ομάδες η Μεγάλη Πέμπτη θα είναι… μεγάλη. Μία θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και μια την παραμονή της στην Α1, μετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής που ολοκληρώνεται σήμερα με τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στην Πάτρα με τον Προμηθέα και στο Ρέθυμνο με την ομώνυμη ομάδα.

Η είδηση που έκανε εντύπωση ωστόσο αφορά τον Αρη, που γνώρισε στο Λαύριο την 11η ήττα του σε 25 αγώνες! Δεν ήταν το 75-70 των γηπεδούχων που εξασφάλισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ταξίδεψε οδικώς από τη Θεσσαλονίκη!

Στο ντέρμπι παραμονής η Κύμη νίκησε 76-70 τον Απόλλωνα Πάτρας και πανηγύρισε την ανανέωση της συμμετοχής της στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει την παρτίδα. Αν τη Μεγάλη Πέμπτη στην τελευταία αγωνιστική νικήσει το Λαύριο και την ίδια ώρα ο Προμηθέας νικήσει τον Κόροιβο, θα πιάσει την ομάδα της Αμαλιάδας και με καλύτερο γκολ-αβερέιτζ θα στείλει στην Α2 τον Κόροιβο. Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, θέλει τη νίκη για να μπει στα πλέι οφ, αν στη Ρόδο τα Τρίκαλα ηττηθούν από τον Κολοσσό. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αρη Λυκόγιαννη άγγιξε το μεγάλο «μπαμ» στο ΟΑΚΑ, όπου έχασε στο φινάλε 82-81 από την ΑΕΚ.

Ολα τα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ – Κόροιβος 75-66, Λαύριο – Αρης 75-70, Κύμη – Απόλλων Πάτρας 76-70, Τρίκαλα – Δόξα Λευκάδας 74-68, ΑΕΚ – Κολοσσός 82-81. Σήμερα: Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός (17.00 Novasports3), Προμηθέας – Ολυμπιακός (19.00 Novasports2).

Βαθμολογία: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός από 47 β., ΑΕΚ 44, ΠΑΟΚ, Αρης από 39, Λαύριο, Ρέθυμνο από 36, Τρίκαλα 35, Προμηθέας 34, Κύμη 33, Κόροιβος 32, Απόλλων Π. 31, Δόξα Λευκάδας 29.

Τελευταία αγωνιστική, Μεγάλη Πέμπτη (13/4): Ολυμπιακός – Κύμη, Απόλλων Π. – Λαύριο, Αρης – ΑΕΚ, Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο, Κολοσσός – Τρίκαλα, Κόροιβος – Προμηθέας, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.