Αν το ποδόσφαιρο βάδιζε χέρι χέρι με τη λογική, τότε ο αποψινός αντίπαλος της Γιουβέντους στο Τορίνο δεν θα ήταν η Μπαρτσελόνα αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν. Από εκείνη τη μαγική για τους Καταλανούς νύχτα όταν έγραψαν ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, νικώντας 6-1 τη γαλλική ομάδα, πέρασαν 34 ημέρες.

Η Γιουβέντους δεν είναι Παρί. Αλλο ειδικό βάρος έχει το όνομά της και, βέβαια, άλλη άμυνα ξέρει να παίζει. Ασφαλώς υπάρχει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 για να θυμίζει πως η τριπλέτα Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες μπορεί να φιλοδωρεί και τέτοιες άμυνες με τρία γκολ και να παίρνει στο σπίτι της το τρόπαιο.

Εκτός όμως από τους τρεις μάγους, σε εκείνη την Μπάρτσα υπήρχε και ένας Βραζιλιάνος που ανεβοκατέβαινε σαν σίφουνας τη δεξιά πλευρά του γηπέδου και μοίραζε τις ασίστ σαν καραμέλες. Ηταν ο Ντάνι Αλβες, ο οποίος απόψε, εκτός απροόπτου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα και τους φίλους του.

Γιατί μπορεί η διοίκηση να τον τοποθετούσε στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου ύστερα από κάθε αποτυχία, ο Ντάνι Αλβες ωστόσο ήταν πολύ αγαπητός μεταξύ των συμπαικτών του.

Το κενό που άφησε φεύγοντας από το Καμπ Νου πέρυσι, δεν αναπληρώθηκε ούτε από τον Αλέις Βιδάλ ούτε από τον Σέρτζι Ρομπέρτο.

Στη συνέντευξή του στο fifa.com με αφορμή τον αποψινό αγώνα αλλά και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, ο Ντάνι Αλβες αναφέρει συνεχώς πως η Μπαρτσελόνα θα αναπολεί αυτό που έχασε με τη φυγή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ABC» της Σεβίλλης είχε γίνει ακόμα πιο επιθετικός χαρακτηρίζοντας την ηγεσία της Μπάρτσα «αγνώμων» γιατί δεν του έδειξε σεβασμό.

Στο κάδρο των αναμετρήσεων της Γιούβε με την Μπάρτσα μπαίνουν υποχρεωτικά δύο Αργεντινοί, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν και ο Πάουλο Ντιμπάλα. Ο πρώτος έπαιξε επτά χρόνια στη Ρεάλ και έχει ζήσει υπό άλλη πίεση τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα. Ο Ντιμπάλα έχει χαρακτηριστεί «νέος Μέσι». Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ο πρώτος που το αναγνωρίζει είναι ο ίδιος.

Στην άλλη αποψινή πρώτη αναμέτρηση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ υποδέχεται τα πιτσιρίκια της Μονακό και αναμένεται καταιγίδα γκολ.