Συνάντηση είχαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Κώστα Αγοραστό και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, ενόψει των αλλαγών στον Καλλικράτη. Και οι δηλώσεις τους έσταζαν… μέλι.

Εχω ξαναγράψει, ότι σε αντίθεση με τον γαλάζιο Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο της ΚΕΔΕ που έχει σηκώσει τη σημαία της επανάστασης κατά του Σκουρλέτη και απείχε από την επιτροπή, ο επίσης γαλάζιος Αγοραστός, ο οποίος υπήρξε και βουλευτής της ΝΔ, εμφανίζει μια πιο συναινετική γραμμή και εξαρχής η Ενωσή του συμμετείχε στην επιτροπή για το πλαίσιο αλλαγών στον Καλλικράτη.

Προφανώς, στο στρατόπεδο των αιρετών της Πειραιώς υπάρχουν υπόγεια ρεύματα διαφορετικών κατευθύνσεων.

«Με το υπουργείο Εσωτερικών έχουμε ειλικρινή διάλογο και συζητάμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, γιατί πάντοτε στο μυαλό μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Με την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε διασφαλίσει μια μόνιμη και τακτική επικοινωνία στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου» ανταπέδωσε ο Σκουρλέτης, ρίχνοντας το καρφί του προς το Μαρούσι και τον μόνιμα διαφωνούντα Πατούλη.

Παρέμβαση για τη ΔΕΗ

Κι αφού το ‘φερε ο λόγος στον Σκουρλέτη, να σας ενημερώσω ότι άμεση ήταν η παρέμβαση –με εντολή έρευνας –της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου σχετικά με τις δηλώσεις του περί «στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ», μετά την επίσκεψη την περασμένη Παρασκευή του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η ΝΔ κατέθεσε και φάκελο στον οποίο περιλαμβανόταν το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη Δημόσια Διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων».

Ανέβηκε κι άλλο η ΝΔ

Προβάδισμα 17,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου κατέγραψε η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία παρουσιάστηκε χθες στον Σκάι.

Η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της κατά μισή μονάδα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ του προηγούμενου μήνα (8-10 Μαρτίου) και συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 15,5%. Λαμβάνει δηλαδή ακριβώς το ίδιο ποσοστό όπως και στη μέτρηση του Πανεπιστημίου τον Μάρτιο.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν τα ακόλουθα ποσοστά: Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΑΝΕΛ 2%, Το Ποτάμι 2%, Ενωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, ΛΑΕ 1%, άλλο κόμμα 6,5%, δεν ξέρω / δεν απαντώ 15%, αποχή 15,5%, άκυρο / λευκό 7%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, επτά στους δέκα Ελληνες εκφράζουν την πεποίθηση ότι «ο Πρωθυπουργός καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς για πολιτικούς λόγους», διότι «φοβάται το πολιτικό κόστος» και «θέλει να παραμείνει στην εξουσία».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών και στο ερώτημα τι κυβέρνηση θα θέλατε μετά τις εκλογές. Το 36% απαντάει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή με κορμό τη ΝΔ, το 20% επιθυμεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και 13% απαντάει πως θα ήθελε οικουμενική κυβέρνηση, ενώ 31% δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ.