Ενας 60χρονος συνελήφθη στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων και του νόμου περί όπλων.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης,αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας βρήκαν στο σπίτι του και σε αποθηκευτικό χώρο συγγενικού του προσώπου στην ευρύτερη περιοχή της πόλης συνολικά16.000 κροτίδες,80.316 παιδικά αθύρματα,1.369) βεγγαλικά, οκτώκαπνογόνα και δύοπιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Στο μεταξύ, για παράνομη διάθεση πυροτεχνημάτων συνέλαβαναστυνομικοί του Τμήματος Οπλων και Εκρηκτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μία 33χρονη, υπήκοο Κίνας, ως υπεύθυνη εμπορικού καταστήματος. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Γιαννιτσών και ως ιδιοκτήτης του φέρεται υπήκοος Κίνας, κατασχέθηκαν 4.112 παιδικά αθύρματα, τα οποία διατίθεντο προς πώληση χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Συνολικά, από τις 24 Μαρτίου έως και τις 10 Απριλίου, σε όλη τη χώρα έχουν γίνει 1.955 έλεγχοι για βεγγαλικά, κατασχέθηκαν 295 κροτίδες και 3.835 παιδικά αθύρματα, ενώ συνελήφθησαν εννέα άτομα.