Πετάει, πετάει… το υποβρύχιο

«Μαχητές των δρόμων 8»: Οταν πρωτοείδα την καταδίωξη στο «Blues Brothers» θυμάμαι πόσο με είχε σοκάρει το θέαμα των αυτοκινήτων που τρέχουν με 150 χλμ. δίπλα σε πεζοδρόμια γεμάτα πολίτες. «Πωωωω, θα σκοτώσουν κανένα» σκεφτόμουν. Σήμερα; Τελειώνουν οι όγδοοι «Μαχητές» και σκέφτεσαι πως η καταμέτρηση νεκρών πρέπει να αγγίζει επίπεδα γενοκτονίας. Θα μου πείτε, ταινία όπου δεν πετάνε μόνο τα αυτοκίνητα αλλά και τα υποβρύχια δεν την παίρνεις στα σοβαρά. Χάρηκα πάντως που είχα τον Κερτ Ράσελ, έστω και σε μικρό ρόλο. Υπάρχει και γκεστ της Ελεν Μίρεν εδώ, που μοιράζεται και μια σκηνή με τον Βιν Ντίζελ. Παίζει τη μαμά του Τζέισον Στέιθαμ. Δεν περιγράφω άλλο.

Βαθμοί: 4

Για όλη την οικογένεια

«Ο δρόμος της διαφυγής»: Δεύτερη κατά σειρά μεταφορά ενός φημισμένου βιβλίου είναι το φιλμ, που διαδραματίζεται (κυρίως) στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία. Δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής προσπαθούν να επανενωθούν με την οικογένειά τους. Δεν θα δείτε κανένα αριστούργημα, αλλά η ταινία προσφέρει αυτά που υπόσχεται: ένα «συμμαζεμένο» θέαμα για όλη την οικογένεια, ερμηνευμένο από ηθοποιούς όπως ο Κριστιάν Κλαβιέ, που σπάνια έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το μεγάλο δραματικό ταλέντο του.

Βαθμοί: 4

Πιγκουίνοι

«Το ταξίδι του αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα»: Μέσα από τη ματιά και τις αναμνήσεις του προγόνου του, ένας νεαρός πιγκουίνος ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του ταξίδι. Σίκουελ του πρώτου, βραβευμένου με Οσκαρ ντοκιμαντέρ, με τον Διονύση Σαββόπουλο να δίνει τη φωνή του στην ελληνική βερσιόν!