Τελική ευθεία

Σημαντική ημέρα η (προχθεσινή) Μεγάλη Δευτέρα για την ΑΕΚ. Κι αυτό, γιατί υπερψηφίστηκε στη Βουλή, και μάλιστα από όλα τα κόμματα (πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε όλο το νομοσχέδιο), η τροπολογία που αφορά αθλητικούς χώρους. Δηλαδή, η τροπολογία που μεταβιβάζει την έγκριση υψομετρικών μελετών για γήπεδα πάνω από 15.000 θέσεων στο υπουργείο Υποδομών. Κατά συνέπεια, ο σχετικός φάκελος φεύγει από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Οπως ελέχθη από πλευράς ΑΕΚ, η ικανοποίηση για την εξέλιξη της ιστορίας υπήρξε μεγάλη, ενώ πρόσθεσαν ότι αναμένουν τα σχετικά έγγραφα στις αρχές του καλοκαιριού για να αρχίσουν μετά οι εργασίες. Αξίζει, εδώ, να τονίσουμε ότι η Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στη Βουλή ντυμένη στα κιτρινόμαυρα(!) και υπερθεμάτισε για την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, τονίζοντας σε αποστροφή του λόγου της πως «η πιο διάσημη Φιλαδελφιώτισσα είναι η ΑΕΚ»!

Το μπαλάκι στο εξής θα είναι κυρίως στα χέρια αυτών που τρέχουν το πρότζεκτ. Ενα γήπεδο χωρίς εμπορικές χρήσεις, με σεβασμό στην παράδοση και παράλληλα υποχρέωση της ΑΕΚ και των ανθρώπων της να συμβάλουν ώστε να αλλάξει η άθλια εικόνα του άλσους και να υλοποιήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Δεν είναι λίγες και πρέπει να τις θυμούνται. Αν το έργο προχωρήσει και κυρίως αν υλοποιηθεί, όσοι πάλεψαν στα ενδότερα της ομάδας τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια, σίγουρα θα λάβουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Παροξυσμός

Οποιος έβλεπε χθες τα εκδοτήρια έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα έχανε! Οι ουρές ατελείωτες. Οι οπαδοί του Τριφυλλιού με υπομονή ανέμεναν προκειμένου να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα δύο ραντεβού της προσεχούς εβδομάδας κόντρα στη Φενέρ του αγαπημένου τους Ομπράντοβιτς. Τα τετ α τετ θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, γίνεται εύκολα αυτό αντιληπτό. Να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή «έπεσε» το σύστημα, ενώ η κατάληξη ήταν διπλό sold out. Ναι, εξαφανίστηκαν περίπου 36.000 εισιτήρια! Είναι πασιφανές ότι η αγάπη των οπαδών για μια ομάδα που έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές και δημιούργησε συλλογή τροπαίων στο ΟΑΚΑ θεωρείται διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη.

Διαζύγιο

Πρώτα μίλησε για «ντροπή». Μετά αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με την ομάδα του. Ο Μιχάλης Γρηγορίου στην Κέρκυρα δεν σκόπευε να μασά τα λόγια του. Εδειχνε, πάντως, αδύναμος να αλλάξει την εικόνα και τελικά τον άλλαξαν! Ή, αν προτιμάτε, ήρθε ένας συναινετικός χωρισμός με παραίτηση. Κάπως έτσι, η Κέρκυρα στις δύο στροφές που απομένουν προβλέπεται να πορευτεί με υπηρεσιακό κόουτς και θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Διάκριση

Ο 17χρονος Βαγγέλης Γαλιατσάτος, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων της Ταϊλάνδης στην άρση βαρών, είχε νικήσει πριν καν αγωνιστεί! Διότι έκανε αυτό το μακρινό ταξίδι με έξοδα της οικογένειάς του (ο πατέρας του και παλαιός αθλητής, Νίκος, είναι ο προπονητής του).

Μάλιστα, στον αγώνα άφησε αρκετά πίσω και τον Αμερικανό Νίκολας Μπρέιμπλ. Πού είναι η είδηση εδώ;

Προπονητής του Αμερικανού ήταν ο Πύρρος Δήμας, που έχει αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην αμερικανική ομοσπονδία.