Η Γιουβέντους έδωσε άλλο ένα χτύπημα στην Μπαρτσελόνα, καθώς με το χτεσινό 3-0 στο Τορίνο απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν οι Μπλαουγκράνα πέτυχαν το απίστευτο στη φάση των 16 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι όλα είναι διαφορετικά. Τώρα έχουν να ανεβούν ένα ψηλότερο βουνό.

Η Γιουβέντους έδειξε και χθες πως ξέρει να παίζει ιδανικά στην άμυνα και να χτυπά την κατάλληλη στιγμή στην επίθεση. Δύο φορές βρήκε κενό στην άμυνα της ιταλικής ομάδας η Μπαρτσελόνα, αλλά στην πρώτη ο Μπουφόν νίκησε τον Ινιέστα και στη δεύτερη ο Κιελίνι πρόλαβε τον Σουάρες. Η ουσία είναι πως η Μπαρτσελόνα για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι δέχεται περισσότερα από δύο γκολ. Κι αυτό είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2000. Σκεφτείτε δε ότι τόσο στο Παρίσι όσο και στο Τορίνο ήταν ο ίδιος διαιτητής! Ο Πολωνός Σιμον Μαρτσίνιακ.

Το πρόσωπο του ματς: Πάολο Ντιμπάλα. Τον Ιούνιο του 2015 η Γιουβέντους δαπάνησε 40 εκατ. ευρώ για να φέρει τον αργεντινό επιθετικό από το Παλέρμο στο Τορίνο. Ο Ντιμπάλα θύμισε χθες τον συμπατριώτη του Κάρλος Τέβες, καθώς έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, που σημειώνει δύο γκολ σε ευρωπαϊκό ματς. Ο Τέβες είχε σκοράρει δύο φορές κόντρα στην Ντόρτμουντ, τον Μάρτιο του 2015. Αρκετά ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε μονομαχία Μέσι – Ντιμπάλα, στο παρόν και το μέλλον του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Ο Ντιμπάλα χρειάστηκε 22 λεπτά για να πληγώσει τη Γιουβέντους (7′ και 22′). Ο Τζόρτζιο Κιελίνι (55′) απλά έδωσε τη χαριστική βολή. Η συνέχεια ήταν απλή για τη Γιουβέντους, καθώς οι παίκτες της διαχειρίστηκαν ιδανικά το αποτέλεσμα.

«Οι παίκτες ακολούθησαν πιστά το αγωνιστικό πλάνο. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε άμυνα και επίθεση. Γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη Βαρκελώνη, αλλά η ουσία είναι ότι κάναμε το πρώτο βήμα» είπε ο Μασιμιλάνο Αλέγκρι.

Η χθεσινή ημέρα άρχισε άσχημα για τον Λουίς Ενρίκε, καθώς πληροφορήθηκε πως ο Νεϊμάρ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του στο ματς με τη Μάλαγα και δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τη Ρεάλ, στις 23/4. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ανέλαβε την ευθύνη για την άσχημη αγωνιστική εικόνα: «Ηταν λυπηρός ο τρόπος που αγωνιστήκαμε στο α’ μέρος. Η ευθύνη για την εικόνα της ομάδας είναι δική μου. Σε τέτοιες εφιαλτικές βραδιές χρειάζεσαι και την τύχη και εμείς δεν την είχαμε» είπε.