Κύκλος επαφών για τον προπονητή της Εθνικής

Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Δημήτρη Διαμαντίδη συνεχίζεται ο κύκλος επαφών του Γιώργου Βασιλακόπουλου με πρώην και νυν (όπως συνέβη χθες) καλαθοσφαιριστές. Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΕΟΚ διενεργεί άτυπη σφυγμομέτρηση για τον προπονητή, που θα αποτελούσε ενδεδειγμένη λύση για τον ορφανό μέχρι τώρα πάγκο της Εθνικής Ανδρών. Είναι προφανές ότι δεν βρίσκεται στο κάδρο ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον οποίο τάσσεται η πλειονότητα των μπασκετόφιλων και ο Παναγιώτης Φασούλας τον χαρακτήρισε ως καταλληλότερο σε συνέντευξή του. Συνεπώς λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών συνθηκών, πολύ δύσκολα θα προσληφθεί κάποιος από το πάνω ράφι.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ποιότητα της νέας Ευρωλίγκας

Ενθουσιασμός επικρατεί στη Βαρκελώνη όπου εδρεύει η διοργανώτρια Αρχή της Ευρωλίγκας, λόγω των τελευταίων μετρήσεων που αφορούν τη φετινή αναδιαρθρωμένη Ευρωλίγκα. Το εντυπωσιακό 18,8% των συνολικά 240 αγώνων της κανονικής περιόδου κρίθηκε ουσιαστικά στο ένα σουτ (κάτω από 3 πόντους), το 34,6% κάτω από 5 πόντους και το 63% κάτω από δέκα πόντους. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όμως, έγκειται στο ότι η νέα Ευρωλίγκα άρεσε στο φίλαθλο κοινό και αυτό φαίνεται από την αύξηση 15% της προσέλευσης, επιβραβεύοντας τον υψηλό ανταγωνισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία αγωνιστική!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποφάσισε

να αποφοιτήσει νωρίτερα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αρκετά σημαντικό ρίσκο εμπεριέχει η απόφαση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να τερματίσει τη φοιτητική ζωή στο Ορεγκον και να γίνει επαγγελματίας, προσλαμβάνοντας το ίδιο γραφείο μάνατζμεντ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ενδιαφέρον γιατί επιβεβαιώνει την αυτοπεποίθηση του διεθνούς γκαρντ με τη Νέων ότι αισθάνεται έτοιμος να χαράξει τον δρόμο του στο επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά και ρίσκο γιατί οι ειδικοί του ντραφτ του ΝΒΑ δεν τον έχουν συμπεριλάβει στις προβλέψεις τους ούτε καν στον δεύτερο γύρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ή ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητα ή ότι θα αναζητήσει την τύχη του εκτός ΝΒΑ, στην Αναπτυξιακή Λίγκα (D-League) ή στην Ευρώπη.