Παράνομο εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων εντοπίστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στην Κέρκυρα, από αστυνομικούςτης τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Συνελήφθη ένας 35χρονος, ο οποίος σε πρόχειρη εγκατάσταση στο σπίτι του διέθετε αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παράνομη κατασκευή και χρήση πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,62 αυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες διαφόρων διαστάσεων και διαμετρημάτων εκ των οποίων επτά σταθερά προσαρμοσμένοι σε αυτοσχέδια ξύλινη βάση,11 καπνογόνα ημέρας,64 πυροτεχνήματα, τρεις σωλήνες εκτόξευσης με ηλεκτρική πυροδότηση, έξι φωτοβολίδες εκ των οποίων μία με προσαρμοσμένο ηλεκτρικό σπίρτο,15 μασούρια με μείγμα πυροτεχνικής σύνθεσης,16 τεμάχια από ταχύκαυστο φιτίλι, αυτοσχέδιος μηχανισμός ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης, μηχανισμός ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης με τέσσερις δέκτες και πομπό,11 ηλεκτρικά σπίρτα, φλόγιστρο, πομποδέκτες κλπ.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.