8ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Για όγδοη χρονιά επιστρέφει ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, ο ιστορικά πρώτος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, στις 23 Απριλίου. Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει επτά διαφορετικά διαδρομές για όλους τους δρομείς. Σε μια όμορφη παραλιακή χάραξη στον φαληρικό όρμο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους πέρα από τον κλασικό Ημιμαραθώνιο, στη σκυταλοδρομία δύο δρομέων Ημιμαραθωνίου, στο τέταρτο του Μαραθωνίου, στον αγώνα διασκέδασης 5,1 χλμ., στο δυναμικό βάδισμα 5 χλμ., στον παιδικό αγώνα Chiquita 1.000 μέτρων και στον αγώνα κοινωνικής προσφοράς για τους σκοπούς του συλλόγου Αλμα. Την προσπάθειά τους θα διευκολύνουν με τις μελωδίες τους κατά μήκος των διαδρομών σπουδαστές από το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου. Οι εγγραφές είναι ακόμα διαθέσιμες στη διεύθυνση www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

4ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα

Ραντεβού στον Μαραθώνα, όχι για τον κλασικό Μαραθώνιο, αλλά για τον Ημιμαραθώνιο, δίνουν οι δρομείς την Κυριακή 23 Απριλίου. Με σημείο εκκίνησης και τερματισμό το ίδιο με τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, σε αυτόν τον Ημιμαραθώνιο τον οποίο οι διοργανωτές του βάφτισαν Αυθεντικό αν και δεν υπάρχει αντίστοιχη πρώτη ιστορικά χάραξη, οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν εκτός από 21,097 χλμ., στους αγώνες των 5 και 3 χιλιομέτρων. Τα παιδιά έχουν την κούρσα των 1.000 μέτρων. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στο www.half-marathon.gr

4ος Ημιμαραθώνιος Καλλονής Λέσβου

Σε δρομικούς ρυθμούς θα κινηθούν οι κάτοικοι της Καλλονής Λέσβου την Κυριακή 23 Απριλίου, εξαιτίας της πραγματοποίησης του 4ου Ημιμαραθωνίου της πόλης. Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η κεντρική πλατεία της Καλλονής. Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους, με τη μερίδα του λέοντος να έχει η κούρσα των 21 χλμ. Ακόμα, είναι διαθέσιμος και λαϊκός αγώνας 6 χλμ. Τα σχολεία της περιοχής μπορούν να συμμετάσχουν στην κούρσα των 1.500 μέτρων, ενώ άτομα με ειδικές ικανότητες τρέχουν 800 μέτρα σε αντίστοιχη δοκιμασία.