Η Χαριλάου Τρικούπη φρόντισε από νωρίς να διαμηνύσει πως δεν «έχει τίποτα να φοβηθεί». Στη βάση αυτή, η αντεπίθεση όχι μόνο δεν εξέπληξε, αντιθέτως αποτέλεσε τον γνώμονα για τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έστω κι αν τυπικά ψήφισαν «παρών». Η στάση τους δεν αντικατοπτρίζει τη δριμεία κριτική που άσκησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα, στοχεύοντας μάλιστα προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και με όπλο τις δικές του δηλώσεις για τις «αυταπάτες». «Η τακτική σας είναι ένδειξη απόγνωσης και πανικού» τόνισε με έμφαση, ενώ πρόσθεσε ότι η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία «μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει». Υπερασπιζόμενη, εξάλλου, το έργο του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της υγείας από τη δημιουργία του ΕΣΥ έως την πρόσφατη περίοδο, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο «για τον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατέληξε πως η δημοκρατική παράταξη «δεν προσφέρεται για εκφοβισμούς και συμψηφισμούς».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Ανοιγμα στους εκσυγχρονιστές»

Σε μια ομιλία στοχευμένη σε θέματα υγείας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να κάνει έμμεση αντιπολίτευση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και στη θητεία του στο ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τον ως τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων σχημάτων. «Υπήρξε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας επί ΠΑΣΟΚ και για τρία χρόνια ήταν ο πρώτος υπουργός Υγείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 1993-2016: τα χρόνια που θα πρέπει να ψάξουμε είναι τα 23 χρόνια ενός επαναλαμβανόμενου εγκλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας, εξάλλου, το άνοιγμα στους εκσυγχρονιστές, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε ειδική αναφορά στον πρώην υπουργό Υγείας Παρασκευά Αυγερινό. Στελέχη της Σεβαστουπόλεως τονίζουν πως η αναφορά δεν είναι τυχαία, καθώς «αν είχαμε περισσότερους τέτοιους πολιτικούς, η χώρα θα ήταν αλλιώς».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Κυβερνητική ευρωλαγνεία»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση, με επίκεντρο τη «σιωπή» της στο πεδίο των εργασιακών, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου κλαδικών συμβάσεων» σχολίασε και την κατηγόρησε ότι «έχει γίνει πιο ευρωλάγνα από τους πιο ευρωλάγνους». Ως προς την Εξεταστική Επιτροπή, έκανε λόγο για «κυβερνητική προπαγάνδα» προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική στον χώρο της υγείας.