«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ», είπε στους εκπροσώπους της Fraport ο Πρωθυπουργός καθώς τούς υποδέχθηκε στο Μαξίμου επ’ ευκαιρία της παράδοσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία, όπως θα διαβάσετε και στο σχετικό ρεπορτάζ της σελίδας 15.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πράγματι τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη αξία διότι ο ίδιος προεκλογικά, το 2015, χαρακτήριζε την παραχώρηση των αεροδρομίων της περιφέρειας «ξεπούλημα», διακηρύσσοντας την ανάγκη «να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους».

Την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός υποδεχόταν τους πάλαι ποτέ «αποικιοκράτες» Γερμανούς στο γραφείο του, ο αρμόδιος υπουργός ήταν μακριά. Πολύ μακριά, διότι ο Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίαζε τη σήραγγα Κλόκοβας της Ιονίας Οδού. Αν και αυτή τη φορά δεν τον ενέπνευσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σίγουρα γλίτωσε τα χειρότερα με την απουσία του από το Μαξίμου. Και τους πάκους από χαρτομάντιλα επίσης. Διότι αν έδινε το «παρών», θα ένιωθε άβολα και θα ‘βαζε τα κλάματα, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα για τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων…