Ευτυχώς (γιατί είχα και σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ) ανέλαβε άλλος (και μάλιστα όχι όποιος και όποιος) να απαντήσει στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το… πολιτικό του ποίμνιο έσπευσε να κλείσει την κουβέντα που άνοιξαν συριζαίοι βουλευτές και δήλωσε σε στυλ ναπολεόντειο: «Οσο είμαστε κυβέρνηση το Αγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους».

Ο άνθρωπος που τον έβαλε στη θέση του είναι ο Νίκος Κοτζιάς που παρότι μιλά για μένα με εμπάθεια, όταν έχει δίκιο του το αναγνωρίζω. Ο πρόεδρος του Πράττω, διότι με αυτή την ιδιότητα μίλησε, είπε τα εξής: «Είναι απαράδεκτη η λαϊκιστική εκμετάλλευση των θρησκευτικών πεποιθήσεων για πολιτικό ή προσωπικό όφελος. Η αντιμαχία έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και σαφή επικοινωνιακή στόχευση». To the point που λένε και στο χωριό μου!

Δεν µας θέλουν για δουλειές ούτε στο Κόσοβο!

Ναι, καλά διαβάσατε και ακούσατε. Οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες έφαγαν πόρτα σε δύο διαγωνισµούς προεπιλογής στο Κόσοβο, που χρηµατοδοτούνται από την KFW Ελβετίας στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνεργασίας του Κοσόβου µε τη Γερµανία.

Το… παρήγορο (προφανώς ειρωνεύοµαι) στην υπόθεση είναι ότι µας κάνουν παρέα και οι Ρουµάνοι (κι αυτοί έφαγαν πόρτα). Για τους Τούρκους όµως η πόρτα άνοιξε διάπλατα.

Την είδηση αποκάλυψε ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) που ζητά την παρέµβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του γενικού γραµµατέα Διεθνών Οικονοµικών Σχέσεων Γιώργου Τσίπρα.

Η εξήγηση που δίνουν οι εκπρόσωποι των δικών µας τεχνικών εταιρειών είναι ότι οι ξένοι, από τη µια, µας θεωρούν αφερέγγυους και, από την άλλη, πιστεύουν ότι οι εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών δεν έχουν το αντίκρισµα που εκείνοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν. Και µη χειρότερα…