Λίγες ώρες μετά τη σφοδρή επίθεσή του στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πιο χαλαρό στυλ, χωρίς σακάκι, βρέθηκε στο Μουσείο Αυτοκινήτου όπου παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ για την οδική ασφάλεια με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ –Ο δρόμος για την Ασφάλεια».

Ο Κυριάκος απευθυνόμενος στο κοινό –αναμεσά τους ήταν μάλιστα πολλοί γονείς αλλά και νέοι –και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει για τα τροχαία ατυχήματα, είπε πως είναι γονέας τριών παιδιών ηλικίας 20, 19 και 14 ετών και ότι δεν υπάρχει γονιός με παιδιά στην εφηβεία «που να μην ανησυχεί αν θα γυρίσουν τελικά στο σπίτι σώα. Αν θα εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη ζωή τους».

Οπως πρόσθεσε, τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως τα ζητήματα οδικής ασφάλειας πρέπει πάνω από όλα να διδάσκονται στα σχολεία, «πράγμα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου της ΝΔ».

Τις επόμενες δύο ημέρες, ανέφερε στην ομιλία του ο Μητσοτάκης, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ θα μοιράζουν φυλλάδια στα διόδια ενόψει της εξόδου του Πάσχα προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς. Και παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν τα αυτονόητα: «Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει. Να μην οδηγούν και, ταυτόχρονα, να μιλούν στο τηλέφωνο. Να φοράνε τη ζώνη τους. Να φοράνε τα κράνη τους όσοι οδηγούν μηχανές. Και, κυρίως, να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και με σεβασμό. Και να μη θεωρούν ότι, επειδή έχουν πιάσει ένα τιμόνι, έχουν μετατραπεί όλες και όλοι σε οδηγούς αγώνων».