Δύο νεαροί έλληνες ποδοσφαιριστές αναζητούσαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και όταν τους δόθηκε όχι απλώς την εκμεταλλεύτηκαν, αλλά η συμβολή στην προσπάθεια των ομάδων τους για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα αποδεικνύεται καθοριστική.

Ο 23χρονος Χρήστος Δώνης του Ηρακλή και ο 26χρονος Στέλιος Βασιλείου του Λεβαδειακού σκοράρουν στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια και προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς.

Ο Χρήστος Δώνης, παιδί των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και γιος του Γιώργου Δώνη ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με την πράσινη φανέλα, παραχωρήθηκε τον Ιανουάριο δανεικός στον Ηρακλή και ο Σάββας Παντελίδης του έδωσε την ευκαιρία που αναζητούσε. Από την αρχή της χρονιάς είχε αγωνιστεί σε δέκα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας ένα γκολ στο Κύπελλο κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. Στον Ηρακλή, σκοράρει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και ο Γηραιός έχει πετύχει ισάριθμες νίκες (με Κέρκυρα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα) στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Πριν από ενάμιση μήνα είχε δηλώσει πως στόχος του είναι αποδείξει ότι αξίζει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, θα ήθελε όμως πρώτα να παραμείνει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λίγκα. Και ο ίδιος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για αυτό.

Ο Στέλιος Βασιλείου είναι από το 2008 στον Λεβαδειακό, με ένα διάλειμμα 18 μηνών, όταν φόρεσε τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ουσιαστικά, βρήκε θέση στη βασική ενδεκάδα μετά την τιμωρία του Μάντζιου. Ο 26χρονος επιθετικός κάλυψε με απόλυτη επιτυχία το κενό που δημιουργήθηκε στην επίθεση. Στα τελευταία επτά ματς του Λεβαδειακού σημείωσε πέντε γκολ. Δεν σκόραρε μόνο κόντρα στον Παναιτωλικό και στον Ηρακλή, στους δύο αγώνες από τους οποίους η ομάδα του έφυγε ηττημένη. Στα άλλα πέντε παιχνίδια ο Λεβαδειακός είχε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο 26χρονος επιθετικός σκόραρε και την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στο 89′ από τον Καρντόσο. Ο Βασιλείου ξεκαθαρίζει πως η ουσία είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. «Ας νικάει η ομάδα και ας μην σκοράρω εγώ» είπε χαρακτηριστικά.