Τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού άργησαν να μπουν στον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ, κόντρα στην Προύσα, αλλά όταν το έκαναν, πήραν μία σπουδαία νίκη στο τάι μπρέικ με μία επική ανατροπή (18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10). Ετσι, το Μεγάλο Σάββατο θα αγωνιστούν στην Προύσα με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

«Ημασταν φοβισμένες στην αρχή, αλλά στη συνέχεια βγάλαμε πάθος και δύναμη. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Ο κόσμος μας έδωσε ενέργεια. Θέλουμε την κούπα και θα πάμε στην Τουρκία για να νικήσουμε. Αυτή η ομάδα είναι τρελή! Ξέραμε πως μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή» είπε η αρχηγός της ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου.

Η νευρικότητα που χαρακτήριζε τις παίκτριες του Ολυμπιακού στα δύο πρώτα σετ εξαφανίστηκε, βελτιώθηκαν η υποδοχή και το σερβίς, βγήκαν καλές άμυνες και όλα άλλαξαν. Για να φτάσει στην ολική ανατροπή, η ελληνική ομάδα χρειάστηκε να φέρει τα πάνω κάτω στο τέταρτο σετ, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19-17, αλλά με τη Μαλασάι στο σερβίς πέτυχε σερί 8-0 και οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

«Εχουμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πάμε να πάρουμε το Κύπελλο» είπε η Τζίνα Λαμπρούση. «Είναι δύσκολο μια ομάδα να κάνει τέτοια ανατροπή, γιατί όταν χάνει με 2-0 σετ έχει μόνο ένα σετ μπροστά της και πρέπει να το πάρει πάση θυσία. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη απόδοση και στην Τουρκία».

Η Νατζέγια Μαλασάι ήταν από τις βασικές πρωταγωνίστριες του Ολυμπιακού, παρότι δεν άρχισε καλά το παιχνίδι. «Οταν αντικαταστάθηκα χαλάρωσα και προσπάθησα να διορθώσω τα λάθη μου. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι δύσκολο, καθώς η τουρκική ομάδα είναι πολύ καλή και θα έχει και τον κόσμο μαζί της. Αφού όμως κάναμε την ανατροπή στο πρώτο ματς, γιατί να μην τα καταφέρουμε και στο δεύτερο;» υποστήριξε η λευκορωσίδα ακραία.