Διάγοντας τον δεύτερο χρόνο του στη Φενέρμπαχτσε, ο Κώστας Σλούκας εκτιμά ότι έχει «κερδίσει» κατά 100% την εμπιστοσύνη του προπονητή του: «Οσο περνάει ο καιρός, μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Φαίνεται από τη συμπεριφορά του και από τις αρμοδιότητες που έχω στα παιχνίδια. Το σημαντικότερο, όμως, σε μια συνεργασία είναι η αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και θεωρώ πως όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν εμπιστοσύνη στον προπονητή και άνθρωπο Ομπράντοβιτς».

Αρκετά συχνά, εσείς οι παίκτες και οι προπονητές υποστηρίζετε ότι το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Αισθάνεσαι ότι στο τέλος της σκληρής διαδρομής των 30 αγωνιστικών οι ομάδες της οκτάδας πήραν αυτό που τους άξιζε; Ας εστιάσουμε στη δική σου ομάδα, που τελικά κατετάγη πέμπτη, και στον Παναθηναϊκό, που βγήκε τέταρτος κατακτώντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Δεν μπορώ να πω αν είναι δίκαιο ή άδικο, διότι σε μια σεζόν υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί. Επίσης, κάποιες ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο στην αρχή της διοργάνωσης και αυτό μετά εξασθενεί, με αποτέλεσμα αυτή η διαφοροποίηση να επηρεάσει την απόδοση και τα αποτελέσματά της. Οπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας και εμείς πρέπει να σπάσουμε την έδρα του για να φτάσουμε στο φάιναλ φορ, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο.

Στην ομάδα σας υπάρχει πίεση, δεδομένου ότι το φάιναλ φορ διοργανώνεται φέτος στην Κωνσταντινούπολη; Εσύ αισθάνεσαι κάτι τέτοιο;

Προσωπικά, όχι! Η πίεση σε αυτές τις ομάδες υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, είτε το φάιναλ φορ διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη είτε στο Παρίσι είτε στη Μόσχα. Για μένα το σημαντικότερο είναι να βρεθείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή, ούτως ώστε να διεκδικήσεις το εισιτήριο με όλες σου τις δυνάμεις. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους συμπαίκτες μου ότι μπορούμε να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στον Παναθηναϊκό και τι σε φοβίζει στον συγκεκριμένο αντίπαλο;

Θεωρώ ότι η επιστροφή του Γκιστ έχει ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Και επιπροσθέτως έχει βελτιώσει τον Νικ (σ.σ.: Καλάθη), ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να δείξει το καλό του πρόσωπο. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα και μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα, που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του στο ΟΑΚΑ, εκτιμώ ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Η συγκέντρωση και η συνολική απόδοση σε κάθε ματς και φυσικά οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τη σειρά.