Μετά την ήττα στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα επικρατούσε μανία και πείσμα. Αυτή τη φορά, στην επιστροφή από το Τορίνο, η λέξη που περιέγραφε το συναίσθημα ήταν απελπισία. Στην Μπαρτσελόνα δεν πιστεύουν ότι μπορούν να επαναλάβουν το θαύμα της πρόκρισης κόντρα σε μία ομάδα όπως η Γιουβέντους.

«Είναι δύσκολο να πιστέψεις σε μία ανατροπή όπως συνέβη με την Παρί Σεν Ζερμέν. Από την άλλη πλευρά όμως σκεφτόμουν πως δεν ήταν δυνατό να χάσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως στο Παρίσι», είπε ο Λουίς Ενρίκε.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα μίλησε χθες με τους παίκτες για σαράντα λεπτά. Προσπάθησαν να εξηγήσουν τι συνέβη στο Τορίνο και τον τρόπο που θα διαχειριστούν το υπόλοιπο της σεζόν. Ενα χαρακτηριστικό στοιχείο του προχθεσινού αγώνα είναι πως οι παίκτες της Γιουβέντους έτρεξαν εννέα χιλόμετρα περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα. «Ξαναζήσαμε έναν εφιάλτη. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, τι δεν κάναμε σωστά», είπε ο αστουριανός τεχνικός.

Η Γιουβέντους ξαναφέρνει την Ιταλία στις κορυφαίες θέσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραμένει σεμνός και αποφεύγει τα μεγάλα λόγια: «Εχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια και πάνω απ’ όλα έχουμε κερδίσει τον σεβασμό στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα», είπε ο ιταλός τεχνικός.

«Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση, έχουμε αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση, αλλά δεν χαλαρώνουμε καθώς το παιχνίδι στη Βαρκελώνη θα είναι δύσκολο. Είμαστε πάντως μία πολύ καλή ομάδα και θα φυσικά θα πάμε στη ρεβάνς με πίστη», πρόσθεσε ο Πάολο Ντιμπάλα.