Με κλειστά χαρτιά

Το αποψινό ντέρμπι δεν έχει σχέση με τα πρόσφατα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Πολύ απλά διότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η ΑΕΚ θα εμφανιστεί υποψιασμένη στο Νέο Φάληρο. Σε δύο συναπτές σεζόν, οι βαριές ήττες στο Γ. Καραϊσκάκης κόστισαν τη θέση σε ισάριθμους κόουτς (Δέλλας, Κετσπάγια). Τώρα, τέτοιο κίνδυνο δεν αντιμετωπίζει ο Χιμένεθ, αλλά βλέπει το παιχνίδι ως ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση του ενόψει της νέας περιόδου. Τι θα αλλάξει; Ακόμη περισσότερο, τι αύρα μπορεί να δώσει ο Τάκης Λεμονής στον Ολυμπιακό; Κι αυτός ο κόουτς βλέπει το ματς ως πρόκληση, έχει φέρει αλλαγές, ανοίγει την τράπουλα και εμπιστεύεται όλα τα (αγωνιστικά) χαρτιά, οπότε μένει να φανεί αν αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Ενα ντέρμπι, ένα γερό στοίχημα για αμφότερους τους προπονητές.

Νέα συμβόλαια

Στις δίδυμες ανανεώσεις συνεργασίας που ανακοίνωσε χθες η ΑΕΚ, με Λαμπρόπουλο και Μπακάκη, το μάτι πέφτει κυρίως στην περίπτωση του κεντρικού αμυντικού. Διότι μολονότι ήταν σε στιγμή δύσκολη, η ΠΑΕ και οι διοικητικοί υλοποίησαν αμέσως την υπόσχεσή τους. Πρόσφεραν στον αμυντικό, κι ας ήταν στο τραπέζι του χειρουργείου, νέα σύμβαση. Και μπράβο τους για την ενέργεια. Σωστή κίνηση του Μελισσανίδη, γιατί του λόγου του δεν δίνει απλά τις εντολές –ο ίδιος λαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αποφάσεις!

Αμαζόνες

Αυτό που κάνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς. Οχι μόνο διεκδικεί ευρωπαϊκές κούπες και μεγαλώνει κάθε χρονιά, αλλά επιβεβαιώνει πως γαλουχεί γενιές πρωταθλητών. Παιδιά που δεν συμβιβάζονται με την ήττα. Γιατί ήταν πολύ εύκολο μετά τα δύο πρώτα χαμένα σετ να σε πάρει η κατηφόρα. Αντίθετα με τις προβλέψεις, τα κορίτσια πείσμωσαν, ανέτρεψαν την κατάσταση και κατέκτησαν μια γοητευτική επιτυχία.

Ποινή

Οσο κι αν προσπαθούν Παντελίδης και ποδοσφαιριστές να παλέψουν με τα (οικονομικά) κύματα που τους απειλούν, πάντα κάτι απρόοπτο θα εμφανίζεται ενώπιόν τους. Η χθεσινή απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για αφαίρεση έξι βαθμών προκαλεί νέες φουρτούνες. Τι κάνουν οι υπεύθυνοι; Οι οφειλές σε Αντωνίου και Μπλέτσα, δηλαδή σε δύο παίκτες που δεν φόρεσαν τη φανέλα (!), πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Και ασφαλώς προτού ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αν θέλει ο Ηρακλής να έχει ελπίδες παραμονής και του επιστραφούν οι βαθμοί.

Τέλος εποχής

Και επίσημα φινάλε της δυναστείας Μπερλουσκόνι στη Μίλαν. Το ‘86 ανέλαβε, οδήγησε τη θρυλική ομάδα σε πλήθος επιτυχιών, αλλά τώρα οι Ροσονέρι αλλάζουν σελίδα. Το ΔΣ ξηλώθηκε, η οικογένεια αποχωρεί και στρώνεται το χαλί για την έλευση των κινέζων επενδυτών.